USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Румунію накрила хмара пилу з Сахари, яка незабаром рушить в бік України

28 Березня 2024 06:42
Повітряна маса з частинками сахарського пилу в середу накрила Румунію і залишиться в країні до пізнього вечора четверга.

Про це повідомляє Romania Journal.

«У період між 27 березня 12:00 години та 28 березня 22:00 циркуляція повітря сприятиме перебуванню над Румунією повітряної маси, насиченої пиловими частинками сахарського походження, при цьому більш високі концентрації будуть зафіксовані на південному заході, півдні і східному регіоні», – заявили місцеві метеорологи.

У середу вранці небо було темно-червоного кольору. Відтінки червоного, рожевого, жовтого та помаранчевого перетворили горизонт на картину.

Зазначається, що в ніч з четверга на п’ятницю повітряна маса, насичена пиловими частинками, перетне територію Румунії і опиниться над Чорним морем і Україною.

Читати ще: Дощ із комет падав на Сонце: науковці зафіксували рідкісне явище

Метеорологи пояснили, що явище зумовлене циркуляцією повітря з Африки.

«Це циркуляція теплого повітря з північної Африки, що супроводжується великою кількістю сахарського пилу, який перетинає середземноморський басейн і досягає південної, центральної та східної Європи. Це явище, яке повторюється щовесни і приносить частки сахарського пилу над нашою країною. Якщо цей пил також пов’язаний з опадами, ми також матимемо його відкладення на різних предметах на землі, автомобілях тощо», – додали метеорологи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus