USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Сенат США схвалив заборону імпорту урану з Росії

1 Травня 2024 13:56
Сенат США проголосував за проєкт закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії. Тепер його має підписати президент Джо Байден.

Про це повідомило агентство Bloomberg 1 травня.

Документ, який сенатори одностайно підтримали, забороняє імпорт збагаченого урану з РФ через 90 днів після набуття законом чинності з можливістю тимчасових винятків до січня 2028 року.

«Згідно з даними Міністерства енергетики США, Росія постачала майже чверть збагаченого урану, який використовується для пального понад 90 комерційних реакторів, що робить її іноземним постачальником № 1. Ці продажі приносять Росії приблизно 1 млрд доларів на рік, але заміна цих поставок може стати проблемою та ризикує підняти вартість збагаченого урану приблизно на 20%», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: США виділили найбільший пакет допомоги Україні на $6 млрд. Яку зброю отримають ЗСУ

При цьому раніше Конгрес США передбачив виділення 2,7 млрд доларів на розвиток американської уранової галузі за умови, що будуть запроваджені обмеження на імпорт сировини з Росії. Палата представників схвалила цей законопроєкт у грудні.

Напередодні ЗМІ повідомили, що у США обговорюють можливість заборони імпорту урану з Росії адміністративними методами, бо відповідний закон застряг у Сенаті.

Раніше Конгрес США ухвалив закон, у рамках якого на допомогу Україні виділили понад 60 млрд доларів. Байден одразу анонсував новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшло озброєння вартістю 1 млрд доларів.

У рамках пакета ЗСУ, зокрема, отримають далекобійні ракети ATACMS. За даними ЗМІ, США дозволили Україні бити по об’єктах у Криму ракетами ATACMS.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus