USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Скільки літаків втратила РФ за час війни проти України

21 Квітня 2024 15:49
За час війни проти України РФ втратила щонайменше сотню своїх військових літаків.

Таку оцінку оприлюднили в Міноборони Великобританії.

Падіння російського надзвукового бомбардувальника, найімовірніше, справді черговий успіх України в боротьбі з російськими ВПС, йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Експерти додали, що аналогічна система, ймовірно, була використана і для збиття російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 23 лютого цього року.

«Це перший випадок збиття стратегічного бомбардувальника системами протиповітряної оборони України. Цілком ймовірно, що на сьогодні Росія втратила щонайменше 100 бойових літаків», – підсумували аналітики британської розвідки.

Раніше ВПС РФ втратили один зі своїх надзвукових важких бомбардувальників Ту-22М3. У той час, як у міністерстві оборони РФ заявили про катастрофу, яка сталася з технічних причин, українська сторона стверджує, що літак був збитий ракетою.

Українці вперше знищили російський бомбардувальник Ту-22М3, повідомив 19 квітня командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Читати ще: Катастрофа російського бомбардувальника Ту-22М3: з’явилось відео моменту падіння

«Уперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3», – поділився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus