USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20

Того дня захворіла теща: на Волині судили ухилянта, бо не з’явився до центру комплектування

6 Листопада 2023 06:44
Волинянин отримав повістку, але у центр комплектування так і не з’явився. Крім того, чоловік відмовився проходити службу, бо, мовляв, має на утриманні неповнолітню дитину та доглядає за сестрою з інвалідністю.

Як йдеться у матеріалах справи, яку розглядали у Турійскому районному суді, 21 червня Сергій В. отримав повістку, пройшов медогляд і вже за три днів мав прибути у центр комплектування. Проте у зазначений день чоловік так і не з’явився.

Про Сергія В. відомо, що він працює обліковцем тваринницької ферми в сільськогосподарському виробничому кооперативі «Слава», має базову загальну середню освіту, одружений, раніше судимий не був.

Читати ще: Купив документи за $5000: учень ПТУ намагався через «Устилуг» втекти за кордон

Під час судового засідання волинянин визнав себе винним та щиро розкаявся. Як розповів, він не з’явився у пункт збору, бо в той день захворіла теща, яка згодом померла. Також зазначив, що військову службу не бажає проходити, бо має на утриманні неповнолітню дитину та доглядає за сестрою, в якої є інвалідність. Чоловік просив суворо його не карати.

Суд призначив волинянину три роки позбавлення волі. Але, враховуючи всі обставини справи, замінив покарання на один рік та шість місяців іспитового строку.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus