USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У ГУР оцінили, за скільки днів Путін захопить країни Балтії

3 Травня 2024 14:52
Сусіди України опиняться під прицілом Кремля, якщо не знайдуть способів подальшого збільшення оборонного виробництва задля допомоги Києву.

Про це заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький заявив в інтерв’ю The Economist.

«Росія зможе захопити країни Балтії за сім днів. Адже час реакції НАТО на застосування заходів за п’ятою статтею про колективну оборону Альянсу складає 10 днів», – сказав він.

Хоробрість і жертовність України дали Європі багаторічну перевагу, усунувши безпосередню загрозу з боку Повітряно-десантних сил і корпусу морської піхоти РФ. Ними лякали увесь світ щонайменше на 10 років.

Читати ще: Путін створює передумови для агресії проти країн Балтії, – ISW

«Питання в тому, чи відплатить Європа за послугу. Ми будемо продовжувати боротися. У нас немає вибору. Ми хочемо жити. Але результат війни залежить не лише від нас», – додав представник ГУР.

Директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс під час слухань у Конгресі США 2 травня своєю чергою заявила, що російський лідер Володимир Путін відчуває «параноїдальний страх» через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі, і це привело його до рішення витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію. Про це пише «Голос Америки».

«Путін продовжує вважати, що Росія перебуває під загрозою, і майже напевно припускає, що більша, краще оснащена армія донесе цю думку до західної та внутрішньої аудиторії...

Він продовжує розглядати розширення НАТО та підтримку України Заходом як зміцнення його давнього переконання, що Сполучені Штати і Європа прагнуть обмежити владу Росії».

Водночас посадовиця вважає, що насправді дії НАТО спрямовані на запевнення Росії у зворотному, утім рішення Путіна прискорили події, яких він намагався уникнути, зокрема розширення альянсу, коли до НАТО вступили Фінляндія і Швеція, які протягом десятиліть зберігали нейтралітет.

За словами Гейнс, очільник Кремля збільшив витрати на оборону майже до 7% ВВП Росії, що майже вдвічі перевищує середній показник за історію, і наразі оборонний бюджет РФ становить приблизно 25% усіх федеральних витрат.

Також директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс прогнозує, що Росія вдаватиметься до більш агресивної тактики у війні проти України.

Нагадаємо, в середині грудня 2023 року Путін погрожував Фінляндії. Він заявляв, що після вступу до НАТО у Фінляндії можуть виникнути проблеми з РФ, і анонсував створення Ленінградського військового округу.

Тоді в ISW зазначили, що заяви російського диктатора Володимира Путіна про те, що Росія не прагне вторгнутися на територію країн НАТО, дуже схожі на наративи Кремля перед нападом на Україну 24 лютого 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Яся Показати IP 3 Травня 2024 22:11
Якого х*я імя вбивці з великої букви?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus