USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку для безхатьків облаштували модульний будинок

18 Жовтня 2023 16:56
У внутрішньому дворі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Луцької міської територіальної громади встановили модульний будинок для людей без постійного місця проживання.

Безхатьки можуть прийти на нічліг до облаштованих кімнат, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Це пункт обігріву для безхатченків. Зроблено окремі два приміщення для чоловіків і жінок. Приміщення будуть забезпечені обігрівачами, водопостачанням. Там будуть мікрохвильова піч, електрочайник, тобто можна буде поїсти, випити гарячого чаю, зігрітися. Тут поряд у терцентрі є кухня, де готуватимуть їжу, – сказав Луцький міський голова Ігор Поліщук. – Ми маємо подбати про таку категорію людей, тому тут створено всі умови для комфортного перебування в холодний період».

Безхатченки можуть в терцентрі прийняти душ, випрати одяг або ж узяти необхідні речі з кімнати дарованих речей. Не відмовляють цим людям і в харчах.
Очільниця центру Галина Шатецька зазначила, що тут завжди йдуть назустріч людям, які опинилися в складній життєвій ситуації.

«Протягом опалювального сезону приходять 15-17 людей. Цього року для них ми створили кращі умови. Більшість із них – ті люди, які зловживають спиртними напоями. Є і такі, житлом яких заволоділи, тому вони й опинилися на вулиці. Це також і ті, хто звільнений із місць позбавлення волі. Вони приходять, із ними працюють юрист, психолог. Є такі, хто справді хоче виправитися», – сказала Галина Шатецька.

На придбання модульного будинку для безхатьків витратили майже мільйон гривень із міського бюджету, ідеться на сайті Луцької міської ради.

У шелтері є дві роздільні кімнати для чоловіків та жінок на вісім і шість ліжкомісць відповідно. Приміщення утеплене. До нього підведено електроенергію. Тут встановлено меблі. Є все необхідне для тимчасового перебування: постільна білизна, засоби гігієни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2023 17:32
Дуже добру справу зроблено.
Хатько Показати IP 18 Жовтня 2023 18:02
Яка адреса модуля? Луцьк, головна пошта, до запитання?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus