USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку презентують особливу книгу, яку написала мама зниклого безвісти воїна

25 Квітня 2024 06:40
У п’ятницю, 26 квітня, до Луцька завітає письменниця Олена Чернінька з презентацією важливої книги «Лемберґ: мамцю, ну не плач».

Про воїна Лемберґа, непрості досвіди, пошуки сенсів, світла і віри авторка поспілкується з модераторкою Оленою Маланій. Зустріч відбудеться в межах Луцької літературної резиденції «Місто натхнення».

Початок о 18:00.

Місце зустрічі: Музейний простір «Окольний замок» (вул. Кафедральна, 6).

Вхід вільний.

«Він – той, хто символізує собою покоління. Розумний, талановитий, сміливий. Цим хлопцем можна пишатися», – каже про Лемберґа один із військових.

Лемберґ і справді є представником нового покоління українців, для яких Україна – не просто слово, моральні цінності – не порожній звук, а життєвий принцип. І заради цього можна зважитись ризикнути життям. Це зробив Лемберґ, це зробили хлопці й дівчата, які замість улюбленої роботи узяли до рук зброю, а родиною їм стали бойові побратими.

Читати ще: Письменниця Олена Пшенична презентувала дебютний роман у Луцьку

Ті, хто пішов на війну добровольцем, схожі між собою. Тому хтось упі­знає в цій книжці свого сина, чоловіка, брата… А як тепер жити саме їм – дружинам, мамам, найріднішим? Як долати щоденну тривогу і біль, який, здається, проникає в кожну клітину тіла? Олена Чернінька ділиться своїм досвідом мами Воїна, який на час написання цієї книжки – зниклий безвісти. Вона ділиться досвідом переживання, болю, переосмислення, пошуку сенсів, світла і віри.

У цій книжці, за словами авторки, немає жодного вигаданого слова. Лише відкрита правда, як відкрита рана. І велика віра в життя.

Олена Чернінька – письменниця, фотохудожниця, кліпмейкерка, відеографка, журналістка, віднедавна взялася за живопис. Авторка та співавторка книг «Хутір розбещених душ», «Вілла «Райські пташки»», «Колись давно, як ще дерева говорили…» (літературна агенція «Піраміда»), «Реанімація або Легіон А», «Жіночі груди. Пристрасть та біль» (видавництво Саміт-книга), «Львів. Пані. Панянки», «Львів. Спогади. Кохання», «Львів. Кам’яниці. Шоколад», «Львів. Пристрасті. Таємниці» (КСД), «Дан. Варвара і варвари», «Млин звуків» (видавницьво «Картуш»), «Селфі в Парижі», «Лемберґ: мамцю, ну не плач» (Видавництво Старого Лева).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus