USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Луцьку проведуть конкурс на краще облаштування сектору поховань військових

15 Лютого 2023 11:42
В обласному центрі Волині оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний бліц-конкурс на кращу концепцію облаштування сектору військових поховань на міському кладовищі в селі Гаразджа.

Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Розпочнеться бліц-конкурс 20 березня та триватиме до 21 квітня 2023 року. Організацією проведення конкурсу (видачею довідкового матеріалу) займатиметься департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами міської ради та Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування.

Член виконкому, голова Спілка воїнів АТО Волині Олександр Серватович подякував Луцькій міській раді, оскільки різноманітні громадські організації, зокрема спілка атовців, зверталися до ОДА, Підгайцівської територіальної громади, але була абсолютна байдужість.

«Ми звернулися до міського голови Ігоря Поліщука, і це питання нарешті вирішилося. Воно дуже болюче, адже у нас є Герої, які гинуть на фронті. В найближчі роки буде величезна кількість людей, які помруть через травми і хвороби, отримані на війні. Дякую, що врешті цей процес зрушив з мертвої точки», – зазначив Олександр Серватович.

Основні завдання конкурсу:

- запропонувати облаштування території з врахуванням розміщення сектору військових поховань на території діючого кладовища;

- передбачити композиційними або художніми засобами відокремлення сектору від решти поховань з виокремленням входу архітектурною або скульптурною композицією;

- запропонувати місце для спорудження загального монументу загиблим воїнам і місце під встановлення щогли для державного прапору;

- при проєктуванні врахувати можливість проведення урочистих заходів на території сектору військових поховань: відвідування почесними делегаціями, проведення поминальних богослужінь, покладання квітів, проведення мітингів-реквіємів тощо, а також можливість його сполучення з Алеєю почесних поховань;

- запропонувати проходи та під’їзди до сектору військових поховань;

- запропонувати ескіз намогильних споруд.

Нагадаємо, у грудні минулого року стало відомо, що Луцьк викупить чотири земельні ділянки за понад 2,5 мільйона гривень для розширення міського кладовища у селі Гаразджа.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 15 Лютого 2023 11:54
Знову є потреба мільйони списати. От і найшли чергвий спосіб.
Лучанин Показати IP 15 Лютого 2023 13:17
Це саме зараз ну дуууже нагальне питання.
Фінагент Показати IP 15 Лютого 2023 15:25
Ні , не списати, а покласти в кишеню тим, хто стоїть за " конкурсом ".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus