USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Луцьку провели в останню дорогу загиблих Героїв Костянтина Кіріка та Михайла Федоровича

27 Квітня 2023 17:05
Мешканці Луцької громади попрощалися з двома військовослужбовцями, які віддали свої життя у війні з російськими окупантами. У Кафедральному соборі Святої Трійці сьогодні відспівали Костянтина Кіріка та Михайла Федоровича.

Про це повідомили у міськраді.

Костянтин Кірік (16.08.1966 року народження) загинув 20 квітня в районі населеного пункту Микільське Донецької області.
Михайло Федорович (08.03.1967 року народження) загинув 22 квітня в районі населеного пункту Діброва Луганської області.
До спільної молитви за упокій душ спочилих воїнів разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, небайдужими громадянами долучився міський голова Ігор Поліщук та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.
«Сьогодні до небесного легіону долучилися два мужні воїни, які у свій час прийняли виклик долі і стали на захист України, – сказав у скорботній промові військовий капелан Олександр Вронський. – Їх ніхто не побачив в багажнику автомобіля, який виїжджав за кордон, або в іншій формі вони не старалися уникнути своєї долі йти захищати Батьківщину. Вони прийняли цей виклик, бо знали, що за їхніми спинами – діти, родичі і вся наша держава. Сьогодні ці Герої покояться у храмі, але ми скорбимо і прощаємося тільки з їхніми тілами, бо знаємо, що їхні душі будуть жити вічно. Тож нехай Господь дарує захисникам Царство небесне, а нам допоможе вже найближчим часом побороти ворога-супостата, який прийшов на українську землю».

Після завершення панахиди домовини з тілами Героїв прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблим, утворили живий коридор і прихилили коліна перед захисниками. Біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Костянтина Кіріка та Михайла Федоровича поховали на міському кладовищі у Гаразджі.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким Героїв. Вічна пам’ять, честь і слава!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus