USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку безкоштовно роздавали автомобілі

15 Вересня 2018 09:58
В обласному центрі Волині державним установам з території усієї України безкоштовно передали сім конфіскованих автомобілів. Протягом 2018 року загалом передали 32 авто.

Передача нереалізованого конфіскованого майна Головним територіальним управлінням юстиції в області за участю радника Міністра юстиції України Ігоря Алексєєва та генерального директора ДП «СЕТАМ» Віктора Вишньова відбулася 14 вересня.

Як розповіла державний виконавець першого відділу державної виконавчої служби міста Луцьк Оксана Дячок, алгоритм передбачає, що конфісковані державними органами автомобілі виставляються для реалізації на державне підприємство «СЕТАМ», однак якщо протягом трьох торгів ці авто не були реалізовані, то вони передаються в розділ безоплатної передачі, зокрема створюється комісія, яка розглядає заявки учасників, та обирає, кому передавати конфісковане майно.
Зазначимо, що протягом 2018 року комісіями з питань розпорядження конфіскованим майном при територіальних органах ДВС Головного територіального управління юстиції у Волинській області прийнято рішення про передачу 32 транспортних засобів. Так, цього разу передали сім автомобілів: Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області отримало – три «Volkswagen Golf» та «Mercedes-Benz C180», по автомобілю «Opel Omega» отримали КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Сімейний лікар», що у Запорізькій області, та Волинський обласний військовий комісаріат Міністерства оборони України, а Рівненський зональний відділ Військової служби правопорядку Міністерства оборони України отримав «VolkswagenPassat».
Начальник служби безпеки дорожнього руху УДСНС України у Кіровоградській області підполковник Вадим Вакуленко зауважив, що в служби дійсно є потреба в таких автомобілях, тож коли їх виставили в розділі безоплатних передач на підприємстві «СЕТАМ», одразу ж написали заяву.

«Ці авто принесуть нам неабияку користь. Згідно штатного розпису у нас є легкові спеціалізовані автомобілі, тобто коли ми ставимо на баланс отримані автівки, то здійснюємо переобладнання в спеціалізовані – на них наноситься відповідне маркування, і вони використовуються для перевезення особового складу як до місця надзвичайної ситуації, так і в повсякденній роботі», - каже Вадим Вакуленко.
Радник Міністра юстиції України, народний депутат України Ігор Алексєєв наголосив, що до кінця року відбудеться ще не одна передача авто.

«Таким чином ми можемо забезпечити транспортними засобами наші державні установи, військових та заклади охорони здоров’я. Окрім транспортних засобів, є багато іншого майна, яке обліковується на ДП «СЕТАМ», зокрема різне устаткування, господарчі товари тощо. Це майно також може бути передане для соціальних потреб», - зауважив Ігор Алексєєв та додав, що кілька років тому на подібні майданчики взагалі не було доступу, адже це був один з найкорумпованіших механізмів, а наразі ці автомобілі будуть працювати на користь держави.

Щодо походження цих автомобілів, то Ігор Алексєєв пояснює, що усі вони були вилучені за порушення митних правил, за рішенням суду конфісковані в дохід держави, потому державна виконавча служба відкриває провадження, здійснює опис та оцінку, після чого вони йдуть на електронні торги.
Своєю чергою, генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов розповів, що цей соціальний проект розпочали у 2014 році, і на сьогоднішній день вся інформація по конфіскованих авто знаходиться у вільному доступі, а з 2015 року публікується інформація про те, яким державним установам передавалися автомобілі, завдяки чому досягли повної прозорості у процесі передачі, тобто якщо майно не було реалізовано протягом трьох раундів торгів (у кожному раунді ціна знижується), то воно може бути безоплатно передане. Віктор Вишньов каже, що при подачі заявок обґрунтовується потреба у автомобілі, тож комісія по розпорядженню майном керується саме цим.

Насамкінець він наголосив, що за увесь цей час військовим передано більше тисяч автомобілів, більшість яких знаходиться на сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
! Показати IP 15 Вересня 2018 12:55
Ні одного авто на фото, молодшого ніж 20 років. Яку воно користь може принести? В якому ті авто стані через 10 рук пройдені? Та вони прокляті ТИМИ, в кого їх конфіскували. Я би побоявся на них їздити Мародерство
Terry до ! Показати IP 16 Вересня 2018 21:32
Узаконене державою мродерство
Роман Показати IP 15 Вересня 2018 15:15
А як дуржавна структура може користуватися автомобілем на бляхах?
Інспєктор до Роман Показати IP 15 Вересня 2018 16:16
Податковий кодекс відкрий, почитай
Він Показати IP 15 Вересня 2018 16:41
Лахи, за три роки на їх утримання піде більше коштів ніж на новий
Тетяна Іванівна Показати IP 15 Вересня 2018 17:31
ЦЯ ДЕРЖАВА !!!!!! ВСЕ МОЖЕ! !!!!!!
Олег Показати IP 15 Вересня 2018 17:34
А номери здебільшого львівські
Львів Показати IP 15 Вересня 2018 22:47
Папіросніків напевно побрили,реально...хто буде обслуговувати ті грати?Я взагалі не розумію нащо той СЕТАМ,одного разу туди зайшов,ціни просто астрономічні,до прикладу ту стару омегу на бляхах, вони оцінюють 200+к грн.Я в шоці.
Я в шоці Показати IP 15 Вересня 2018 23:39
Саме головне незабули банер сфоткати
Ігор Показати IP 15 Вересня 2018 23:41
Це ж за словами южаніної автохлам, то чому вона дає його на держструктури? Ото вам і подвійні стандарти
Роман новосад Показати IP 16 Вересня 2018 09:04
В цій державі все можливо в людей майно забрати,за комунальні борги квартиру відібрати вони можуть а дати людям реальні зарплати це не на часі .не буде в цій країні нічого доброго '
хай Показати IP 16 Вересня 2018 13:51
я ніколи в житті і ні за яких обставин не повірю, що ці здатні просто так щось зробити безкоштовно. там полюбе замішані якісь махінаці чи корупційні схеми,чи щеякась фігня.
Олександр Показати IP 17 Вересня 2018 13:40
увесь цей автохлам на метал і крапка а з власників стягнути ще за утилізацію щоб сміття в державу не стягали, свого вистачає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus