USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку бракує вакцини від кору. ВІДЕО

14 Грудня 2011 09:52
Хоча в Луцьку лише двоє захворіли на кір, лікарі вже констатують нестачу вакцини від кору.

Про це повідомляє Перший національний телеканал.

Епідемії кору цього року в Україні не буде, - заявляють у Міністерстві охорони здоров'я. Там підтверджують зростання кількості хворих на цю недугу, але зазначають - це відбувається лише на заході. На півдні, півночі, сході і в центрі країни ситуація спокійна.

На Прикарпатті кір поклав на лікарняні ліжка 169 людей. Хвороба вийшла за межі чотирьох районів - вірус лютує на половині території області і вже дістався обласного центру. За вакциною - черги.

Кількість охочих зробити щеплення, за словами лікарів, за останній тиждень зросла вдвічі. В Івано-Франківську вакцини поки що вистачає. А от область забезпечена лише на третину. Всіх охочих - не прищепити.

Натомість у Луцьку хворих на кір зараз лише двоє. Втім, вакцини вже бракує. На сьогодні на весь обласний центр - лише 44 дози. Та й ті застосувати так, як слід, не виходить.

«У зв'язку з тим, що вакцини поступають нерегулярно, а в такий пік, коли підвищена захворюваність на ОРЗ, то ясно, що ми не можемо прищепити усіх. Дитина захворіла, видужала і йде на щеплення. Зараз так: якщо вона видужала, а їй уже не вистачило, і вона уже не прищеплена аж до нового поступлення вакцини», - розповіла імунолог Луцької міської дитячої поліклініки Тамара Ошуркевич.

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують: до кінця року в Україні може бути півтисячі хворих на кір.

Перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко зазначила: «Порядок цифр ще не такий високий. Але наше занепокоєння становить шлях розповсюдження цієї інфекції. Ми до кінця року можемо в такому ракурсі десь до півтисячі дійти випадків».

Утім, говорити про епідемію ще зарано, кажуть в МОЗі. У 2006-му хворих на кір в Україні було понад 42 тисячі. Але до епідемії тоді так і не дійшло.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Українець Показати IP 14 Грудня 2011 10:08
В Підгайцях дуже багато дітей хворіють на кір.Але це ж не обласний центр,тож статистика в нормі.
назарія Показати IP 14 Грудня 2011 10:55
мені щойно розповіли:в луцьку 13 дітей в міській інфекційній лежать на кір! 4- з луцького району,2- з луцька, а решта - з млинова рівненської обл. і це при тому, що в міськсес ніякої інфи немає?!
я Показати IP 17 Грудня 2011 10:41
в той час коли в Підгайцях багато хворих на кір в школі та в садочку настойчиво рекомендують робити ревакцинацію КПК, а в школі дирекція дійшли до того, що погрожують не пустити дітей на навчання без КПК.
українка Показати IP 17 Грудня 2011 11:08
хіба можна робити КПК контактним дітя? тим нименше в Підгайцях це роблять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus