USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку порахують пільговиків у транспорті

24 Листопада 2009 13:14
Через місяць спеціальна комісія з обстеження пільгових перевезень в обласному центрі Волині порахує пасажирів, котрі платять за проїзд, і тих, хто користується пільгами.
Міський голова Богдан Шиба під час оперативної наради розповів, що рахувати пільговиків взялися представники усіх структурних підрозділів луцького муніципалітету. «Система невпорядкована», - зауважив луцький мер. Найголовнішим у роботі комісії він вважає створення системи обліку і контролю кількості пільговиків у громадському транспорті обласного центру Волині. «А то плюс-мінус два мільйони…», - додав Шиба.
Нагадаємо, що комісію у луцькій мерії створили 12 листопада. Вона візьметься обраховувати коефіцієнт між пасажирами, котрі платять за проїзд, і тими, що користуються пільгами.
У коментарі «ВН» директор департаменту соціальної політики Луцької міськради Петро Верзун розповів, що ставити питання про плату пенсіонерів і ветеранів у громадському транспорті некоректно. Адже діє ряд нормативних актів, які затверджують безкоштовний проїзд у транспорті для певних категорій громадян. Введення плати за проїзд для пенсіонерів і ветеранів – явне порушення законодавства. Тому ймовірний інший механізм – запровадження добровільних внесків для обліку пільгових пасажирів.
Проте у Луцькраді вирішили піти іншим шляхом: там нещодавно створили комісію з питань розрахунків обсягів компенсації витрат на пільговий проїзд окремих категорій громадян у громадському транспорті. Комісія створена, аби провести моніторинг співвідношення кількості пасажирів, які платять, та тих, хто їздить безкоштовно. Опісля моніторингу визначиться і коефіцієнт співвідношення безплатних і платних пасажирів для громадського транспорту. Його порівняють із нині існуючим для Луцька.
Наразі такий коефіцієнт, за словами Петра Верзуна, становить 1,2. У той час як для Ковеля, де відсутні тролейбуси, він – 3,3. Тому комісія покликана з’ясувати, чому це так. Рішення моніторингу комісії, на думку Верзуна, носитиме рекомендаційний характер.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Dmytro Показати IP 24 Листопада 2009 15:59
Якщо чесно, із статтi я так і не зрозумів як саме буде проводитись підрахунок..((
seal Показати IP 24 Листопада 2009 21:59
to Dmytro/ Отож бо! Навіщо нам простим смертним розуміти що і яким чином робить влада. Нам потім скажуть, що з транспортом у Луцьку біда чорна, грошей нема, а тому проїзд тепер буде дорожчим на 50 коп. (1 грн, 1,5 грн і т.д.).
Юка Показати IP 25 Листопада 2009 09:32
пільговики, згідно законодавства, народ захищений. тому я не розумію доцільність створення такої комісії, яка займається непотрібною статистикою. краще б важливішими справами зайнялися і думали як рятувати підприємство від банкрутства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus