USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку відкриється пральня. Така, як в Америці. ФОТО

19 Вересня 2012 10:48
Перша пральня самообслуговування невдовзі відкриється у Луцьку. Зараз завершується приготування приміщення й обладнання, а урочисте відкриття заплановане на 25 вересня.

Про це «ВН» розповіли співвласниці закладу Анна Палійчук і Олена Бочарова.



Ідея відкрити у Луцьку пральню, де кожен охочий міг би попрати, висушити і попрасувати свої речі виникла у співвласниць на початку літа. За словами Олени Бочарової, така послуга давно користується попитом у мешканців країн Західної Європи і США, у Луцьку ж актуальною буде, насамперед, для студентів і людей, які мешкають в орендованому помешканні.

«Це хороший і порядний бізнес. Ми допомагаємо людям. Замість того, щоб витрачати час, псувати манікюр, наприклад, вони можуть піти на побачення, попередньо отримавши сухий і чистий одяг за мінімальну кількість грошей», ‒ додала Анна Палійчук.

Особливість пральні самообслуговування полягає у тому, що тут клієнт платить за прання чи сушіння одразу певної кількості речей – одного завантаження пральної машини, а не за чистку кожної речі, як у хімчистках. Інша важлива відмінність, за словами співвласниць, у термінах виконання замовлення: якщо у хімчистці доведеться чекати декілька днів, то у пральні – максимум декілька годин.

Працюватиме у пральні 5 машин – три пральні та дві сушіння речей, а також є спеціальний прес, дошка для прасування і праска. Є навіть диванчик для очікування.





Вартість прання речей визначається з огляду на те, у якій машині їх пратимуть: 5-кілограмового завантаження – 25 гривень і 8-кілограмового завантаження – 37 гривень. Сюди закладене використання прального порошку, за інші ж додаткові засоби потрібно буде доплатити. За сушіння і прасування речей за допомогою спеціального пресу доведеться заплатити додатково, а от, якщо ви плануєте прасувати свої речі праскою, то ця послуга надається безоплатно.

Єдине, що відрізняє пральню самообслуговування в Луцьку від такого типу закладів, наприклад, у США те, що тут впоратися із пранням клієнтам допомагатиме асистент. «Допоможе з обладнанням, порадить, який режим обрати, і буде постійно присутній у приміщенні, на випадок, якщо клієнт захоче залишити свої речі й потім просто прийти їх чистими забрати», ‒ пояснила Анна Палійчук.



Вона також зауважила, що пральня зацікавлена у співпраці з підприємцями, наприклад, ресторанним бізнесом. «З нашими цінами їм буде вигідно залишати якісь рушники, серветки. Якщо це будуть невеликі кафе, перукарні. Ми навіть доставку їм забезпечимо – самі заберемо речі для прання і потім привеземо уже чисті», ‒ розповіла Анна Палійчук.

Працюватиме пральня з 9 ранку до 8 вечора без вихідних.

Місце розташування пральні, кажуть співвласниці, обирали досить довго і прискіпливо, адже приміщення мусило відповідати певним вимогам. Наприклад, заклад повинен знаходитися в нежитловому приміщенні, мати певну висоту стелі, підлогу з вологостійким покриттям.

На запитання, якої відвідуваності очікують у своїй пральні, співвласниці відповіли: «Для початку хоча б половину потужності, людей хоча б 20». Такого результату молоді підприємливі лучанки планують досягти, зокрема, надаючи знижки постійним клієнтам. Також на 10% знижку можуть розраховувати студенти, пенсіонери і корпоративні клієнти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 53
NANO Показати IP 19 Вересня 2012 10:59
Чому не вказують адреси?
тиць-здиць до NANO Показати IP 19 Вересня 2012 15:18
Бо все одно прогорять. Ні дідька не зароблять.
Анонім Показати IP 19 Вересня 2012 11:05
м.Луцьк, просп.Соборності, 36 www.pralnia.com.ua
Влал до Анонім Показати IP 1 Жовтня 2019 22:28
Працює ще пральня
Лучанка Показати IP 19 Вересня 2012 11:16
Молодці, хороша справа
guga Показати IP 19 Вересня 2012 11:23
ше би безкоштовний Wi-Fi встановили - було би круто!
) Показати IP 19 Вересня 2012 11:24
Молодці дівчатка :)
Александр Показати IP 19 Вересня 2012 11:25
Безусловно, желая девушкам успеха, хочу заметить, что использовать технику AEG, а тем более Miele, совсем не экономный вариант для начала бизнеса. И мне кажется, что время работы должно быть с упором на вечер/ночь (!) и выходные дни.
Чеширский Кот до Александр Показати IP 19 Вересня 2012 12:15
Александр, это бытовуха или для коммерческого использования? По фото не могу определить.
Українець до Александр Показати IP 19 Вересня 2012 12:20
"использовать технику AEG, а тем более Miele, совсем не экономный вариант" А що краще для початку взяти,Вятку-автомат чи може Ауріку.Скупий платить двічі.
Анна до Александр Показати IP 19 Вересня 2012 20:21
Саме Miele й ставиться в усіх пральнях Німеччини - найдовгограюча пральна машина! Якщо буде шквал охочих попрати - не вправляться дівчатка (з особистого досвіду публічних пралнь в Німеччині). Бескоштовне прасування - лише збільшить кількість "очікуючих", що взимку створить антисанітарне становище. Такі пральні потрібно встановлюваті не одну, а одразу пару десятків по місту. щоб уникати стовпотворіння.
дідо Показати IP 19 Вересня 2012 12:09
На Заході вода та електрика дорогі, тому для бідних дешевше прати у пральнях,ніж дома. В україні держава доплачує за воду та електрику,а біззнес платить спекулятивну ціну. Так що нічого у бариг не вийде.
Українець Показати IP 19 Вересня 2012 12:27
Що це за модерація коментарів?Ви їх там що на кількість помилок перевіряєте?
Ярекс Показати IP 19 Вересня 2012 12:42
Техніка AEG та Miele - це високоякісна, зарекомендована пральна техніка, котра прослужить довше і надійніше ніж будь-яка інша. Тому, це якраз правильний вибір
мася Показати IP 19 Вересня 2012 12:42
неперспективно.
доброзичливець Показати IP 19 Вересня 2012 13:37
дівчатка, успіхів! лише лінивий нічого неробить, а хоче мати багато! клієнтів у вас вистачить!
Віктор Показати IP 19 Вересня 2012 14:16
Дівчата,молодці!!! Не слухайте "доброзичливців", впевнено йдіть до успіху,а він буде,вірте в себе і далі !!! Ще раз кажу - МОЛОДЦІ !!!!!!!
Александр для Кота Показати IP 19 Вересня 2012 14:17
Это бытовые машины, т.к. максимальная загрузка белья, исходя из статьи, 5-8 кг. Девушки, по всей видимости, в выборе стиральной машины исходили из того же фактора, что и я для личного использования -Miele имеет очень быстрые режимы стирки, за полчаса можно все постирать. Но их использование именно в коммерческих целях лично для меня весьма спорно: ресурс бытовой техники и коммерческой все-таки достаточно разнится.
Чеширский Кот до Александр для Кота Показати IP 19 Вересня 2012 14:44
И я про ресурс. Как показывает опыт, бытовую технику и приборы использовать для коммерции весьма проблематично. Она начинает выходить из строя раньше срока окупаемости. Пусть пробуют, что-то ведь они считали.
коту и прочим до Чеширский Кот Показати IP 19 Вересня 2012 22:33
бу техника стоит в Голландии три рубля...считайте!
deputat Показати IP 19 Вересня 2012 15:29
Молодці дівчатка. Повністю підтримую, а базік-чоловіків з когорти офісного планктону пропоную не слухати. у них, невдах, в житті й так не склалось, от і не варто звертати увагу на цих "горе-спеціялістів"... Удачі Вам, мої хороші)))
Чеширский Кот до deputat Показати IP 19 Вересня 2012 16:40
Никто им не плохого не желал. Наоборот желали удачи. Просто порассуждали о подборе оборудования. К чему эти оскорбления:"невдах, в житті й так не склалось..."горе-спеціялістів"??? По жизни в железяках мужики как-то лучше разбираются.
Лучанка Показати IP 19 Вересня 2012 15:34
А Вам яке діло чи окупиться дівчатам чи ні? НЕ МАЙТЕ ЗВИЧКИ РАХУВАТИ ЧУЖІ ГРОШІ!!! СВОЇ МАЄТЕ-ОТ І РАХУЙТЕ, а дівчат,доречі, за дуже "оригінальну" ідею на теренах м. Луцьк потрібно похвалити,адже креативність є, хай не мільйони зароблятимуть, але зароблятимуть, головне що на шиї в батьків не сидітимуть і все, в життя всі поч. з малого, а там як Бог дасть, а хорошим людям має допомагати, так я думаю і у них убде, аби совісно робили..., умнічки, гарна ідея, успіхів Вам, лише будьте чемними, ривітними=) і все у Вас вийде,вірте в себе!
Ольга. Показати IP 19 Вересня 2012 16:38
Кто не рискует, тот не пьёт шампанское. Идея хорошая. Я совсем недавно вспоминала советские прачечные, было удобно - не возиться со стиркой дома. Найдутся желающие воспользоваться новой прачечной. Опыт покажет, какие внести коррективы. Успехов девочки!!!
Александр для Ольги Показати IP 19 Вересня 2012 16:58
Правильно, Ольга, нужно только нашим девушкам подсказать, что в советских прачечных все-таки в основном стирали постельное белье, так как там были утюжные прессы, и за пару минут можно было прогладить простьнь и пододеяльник. И поиск такого пресса девушки должны взять на примету для развития.
Сергей Показати IP 19 Вересня 2012 17:49
Так есть там пресс. Думаю постирать шторы и погладить идеальный вариант, обязательно воспользуюсь, а то вечно морока с этим.
Наташа до Сергей Показати IP 19 Вересня 2012 18:10
Мабудь ви,Сергій ,холостяк,якщо маєте з цим мороку?Можу замінити пральню........
Сергій до Наташа Показати IP 19 Вересня 2012 18:28
Я на Рівненську за дівчатами часом заїжджаю,теж допоможете?
Лучанка до Сергій Показати IP 19 Вересня 2012 22:10
Молодець,аха ха))) Якщо вже жінка рівняє себе з пральною машиною...,все ясно яка вона "жінка"!!!
Александр Показати IP 19 Вересня 2012 17:55
Да, пардон, не обратил внимания, пресс действительно есть. Но лучше два таких)) Молодцы!
жінка Показати IP 19 Вересня 2012 17:56
Ідея не нова, за СРСР у Луцьку було 15 (якщо не помиляюсь) пралень самообслуговування, які входили до складу об*єднання хімчисток і досить було зручно, прали не лише постільну білизну. Жінки в чергу записувались. Так що нехай повезе дівчатам. Але не порівнюйте все з Америкою, і у нас були потрібні та креативні ідеї та їх втілення.
Чоловік до жінка Показати IP 19 Вересня 2012 18:26
В СРСР практично не стояла у кожній хаті автоматична пральна машинка. Порівняння не вдале. Дівчатам буде важкувато, але успіхів їм.
Алекс Показати IP 19 Вересня 2012 18:58
я думаю, что у них хорошо пойдет дело, ещё и придется скооро дополнительные машинки покупать - такой спрос будет! машинки - как раз те, что очень быстро из строя не выйдут. у меня 3 детей, машинка стирает постоянно и уже пять лет как, тьфу-тьфу. предлагаю ввести им ещё какой-нибудь happy hour - типа если придешь стирать в 6 утра, то немного дешевле.
Чеширский Кот до Алекс Показати IP 20 Вересня 2012 15:36
При расширении они упрутся в ограничение по потребляемой мощности. Там ведь все на электроэнергии, много не включишь одномоментно.
свій Показати IP 19 Вересня 2012 21:02
Зробимо Луцьк чистим!
Ирен Показати IP 20 Вересня 2012 14:50
Ну до Америки нам, як до Москви рачки, але в цілому ідея непогана.Тільки б усе вийшло, думаю вийде.Хто має обмаль часу скористаєтеться обов"язково.І ціни доступні навіть для простих смертних.Це ж не фейси фоткати і виставляти для чого і нащо.Хай Бог вам допомагає дівчата.А клієнти будуть
чистоплюй Показати IP 20 Вересня 2012 14:58
я бы не понес стирать свои вещи после чьих то носков и трусов стирать!!!!
ABCDE до чистоплюй Показати IP 20 Вересня 2012 18:38
При чому тут це? І я б не понесла,а якби в тебе не було вибору? Якби пралки не було, не було часу, ти б руками прав?Направ би ти...біди більше всього!!!Тут про студентів і говориться..., говориться про тих людей, які знімають квартири,а пралок там нема, а вони не місцеві,щоб мамі тату віднести чи відвести!!!
Тетяна Показати IP 20 Вересня 2012 15:17
А я не піду свої речі прати після якоїсь, вибачте, дівахи з тієїж самої вулиці рівненської чи ківерцівської.....СВОЇ речі буду прати сама, я молодець)))))
Віктор до Тетяна Показати IP 20 Вересня 2012 18:42
А після мужика,який на тій самі Рівненській кожен вечір собі шукає пару?: Ти читати,дитино навчися і контекст розуміти!!!
М-ДА........ Показати IP 20 Вересня 2012 17:35
ЦІКАВО, А ХТО БУДЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМ ЗА РЕЧІ, ЯКІ БУДУТЬ ВИПАДКОВО ПОШКОДЖЕНІ ПІД ЧАС СТІРКИ ТА СУШКИ? НЕ ВИПАДКОВО АДВОКАТИ?
купа г-на Показати IP 20 Вересня 2012 19:44
Цирк...Америка. Село і люди в Луцьку. Пральню в них поставили)))Та на заході в приміщенні в 3 рази меншому стоїть з десяток машин плюс сушки. Ціна 3-4 євро. І пральні відкривають не тому що вода і електрика дорога (вона дешевше виходить як в україні) а тому що квартирок багато маленьких "студій" де нема місця для пралок. Це є тільки у містах гігантах, а маленькі містечка типа Луцьк потреби у таких закладах не мають))) За підприємливість плюс, але від статті на сміх тягне -- як у Америці...Луцьк - маленький Париж і т.д Та село набите полішуками,,які метро по телевізору бачили.
Оле-оле Показати IP 20 Вересня 2012 19:48
до тих хто пише "А я не піду свої речі прати після ..." : Люди, в що з лісу виповзли? ви взагалі знаєте як функціонує пральна машинка?
віктору Показати IP 20 Вересня 2012 20:09
шановний, я не про той контекст писала, шукайте собі хоч обшукайтесь!, а "побутові" інфекції ще ніхто не відміняв...ось саме про це і мова...реально в нас "озабоченные" кругом...ні після ось такого мужика ні після і такої ж тьоткі свої речі закладати в ту саму пралку я б не хотіла, сподіваюся я в зрозумілому контексті написала? а для тебе я не дитина, хамло волинське, а не віктор....
Наталка Показати IP 20 Вересня 2012 20:56
Ну тоді і в бари/ресторани не варто ходити. З тих тарілок вже хтось їв до вас, з тих чашок вже хтось пив
Юлія Показати IP 26 Вересня 2012 10:59
Молодці, успіхів ВАМ!!!!
:) до Юлія Показати IP 26 Вересня 2012 16:02
Ну, да.
Андрей Показати IP 23 Березня 2016 11:52
Підскажіть будь ласка яка адреса ? пральні
ОЛЕГ Показати IP 30 Вересня 2017 10:30
Підскажіть будь ласка адрес у Луцьку і у неділю працюєте
Кари Показати IP 18 Жовтня 2017 12:44
АдресаАдреса яка???напишіть
Юля Показати IP 27 Листопада 2017 13:02
Чи працюєте вже??? Ви молодці)) НЕ слухайте нікого)
Ira Показати IP 22 Грудня 2017 19:45
Чи ще працює? І до якої години?Скажіть хто знає,будь-ласка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus