USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Україна внесла виробника морепродуктів Vici до списку спонсорів війни

4 Січня 2024 17:10
Україна внесла компанію Viciunai Group до списку міжнародних спонсорів війни. Вона виготовляє крабові палички під торговою маркою Vici.

Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на пресслужбу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

«Представники Viciunai Group обіцяли, що компанія піде з російського ринку. Vici не зупиняє своїх потужностей у Росії, шукає нових працівників і сплачує значні податки до бюджету агресора. Це стало підставою для внесення Viciunai Group до переліку міжнародних спонсорів війни», – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що в березні 2022 року керівник литовської групи Шарунас Матійошатіс заявив, що компанія піде з ринку РФ протягом трьох-чотирьох місяців. Однак компанія досі працює в Росії і залишається одним із найулюбленіших брендів російських споживачів.

«Viciunai веде свій бізнес у Росії у звичайному режимі без жодних скорочень, успішно захищає російську торгову марку в суді, продовжує набирати персонал на свої дочірні підприємства, підтримуючи ринок праці в Росії», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Австрія схвалила санкції проти РФ після виключення Україною Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Крім того, дочірня компанія Viciunai ТОВ «БалтКо», як офіційний представник компанії в Росії, надає там послуги з перевезення продуктів рибної кулінарії, рибної переробки, суримі та морепродуктів. Її чистий прибуток за 2022 рік становив 2,5 млн долларів.

Спонсори війни

НАЗК є органом, який перевіряє приватні компанії на доброчесність, зокрема, і стосовно того, чи спонсорують вони війну проти України. Так, під час повномасштабного вторгнення РФ був створений перелік «Міжнародні спонсори війни».

До нього потрапили компанії, які не вийшли з російського ринку, ведуть бізнес та сплачують податки в РФ, чим фінансують війну.

Так, до списку спонсорів війни потрапила відома у всьому світі корпорація Nestle. Вона є одним з найбільших виробників продуктів харчування у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Спарроу Показати IP 4 Січня 2024 18:05
Ідіоти,газом не користуйтесь і соляркою-вони теж російські! Ленд ровер і Ролс ройс коли внесуть?
Анонім Показати IP 4 Січня 2024 19:12
Що далі? Невже ви думаєте, що весь світ буде танцювати під вашу дудку? Наївні .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus