USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку розмовлятимуть українською, — опозиція

13 Серпня 2012 11:41
Керуватися, власне, Конституцією України щодо мовного питання будуть у Волинському облцентрі.

Так, позицію Луцькради щодо державної мовної політики обговорили під час засідання 13 серпня члени постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

За словами голови комісії «свободівця» Святослава Боруцького, підписавши закон про мови, Президент України разом із головою ВР втратили свою легітимність. Мовляв, при реалізації державної мовної політики треба застосовувати статтю 10 КУ, де визначено, що державною мовою в Україні є українська.

Із ним погодився й секретар комісії Богдан Шиба. Він зазначив, що Конституція України є головним законом країни, тому у Луцьку будуть дотримуватися визначеного у ній положення про державну мову. А «на всілякі законопроекти надумані» зважати не будуть, - додав екс-мер Луцька.

Так, окрім іншого, члени комісії вирішили ухвалити звернення Луцькради до лучан із приводу підписання «антиукраїнського» мовного закону. Одним із основних пунктів звернення є спонукання жителів Луцька розвивати українську мову в усіх сферах суспільного життя.
Врешті, члени комісії одностайно підтримали ініційований опозицією проект рішення і рекомендували його до розгляду на сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 13 Серпня 2012 11:56
Картинку по темі підібрали. Весь галас дійсно "по приколу". Але неосвітченість та безграмотність депутатів вже навіть не дивує. Скажіть, а хто має україномовну частину громади, якою і є саме волинь, має примушувати говорити якоюсь іншою мовою? До речі, в тому Законі і записано на першому місці державна мова! Піар навколо чого?
Воля Показати IP 13 Серпня 2012 12:38
В Луцьку й надалі розмовлятимуть волинським суржиком, а частина волинян потрапивши до столиці й надалі розмовлятиме "рускім" суржиком
Оля Показати IP 13 Серпня 2012 13:33
Всі полішуки розмовлять по кацапськи,бо вони не знають ні української, ні російської добре.
ПАВЛІК МАРОЗОВ Показати IP 13 Серпня 2012 13:41
Недавно був у нашій столиці --- Києві. так , російську чути маже всюди , та я принципово не переходив на "общєпонятний" . Це справа честі і гідності кожного українця --- розмовляти виключно українською !
Всезнайко Показати IP 13 Серпня 2012 13:55
Закон не має абсолютно ніякого відношення ні до Луцька, ні до Волині... Піаряться опозиціонери.
))) Показати IP 13 Серпня 2012 14:42
с каким презрением смотрели друг на друга презерватив и воздушный шарик!
Чуйна Показати IP 13 Серпня 2012 19:48
У Луцьку розмовлятимуть, хто як звик) І вистачить вже підіймати "багато галасу з нічого"!! Хоч вислів і російського класика, зате, як ніколи, актуальний і нині!
Stlantiy Показати IP 13 Серпня 2012 23:10
Тема отработана. Отгорело, отгремело, отшумело, отсвистело. Далее в рифму...
Владимир Показати IP 13 Серпня 2012 23:22
А ещё надо убрать из лексикона и англо-язычные слова как автобус,тролейбус,токшоу,регион,губернатор,мер,депутат,супермаркет,бутик и т д...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus