USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

В Ізраїлі знайшли підземну схованку часів війни з Римською імперією

6 Квітня 2024 00:29
Третього квітня археологи на півночі Ізраїлю неподалік Тиверіади в поселенні Хукук виявили підземні тунелі, які складаються з вузьких проходів та великих кімнат. Дослідники вважають, що ці підземелля викопали єврейські селяни майже 2000 років тому під час повстання проти Римської імперії.

Про це повідомляє Reuters, пише LIGA.net.

За словами експертів, лабіринт є доказом того, що єврейські громади на півночі, аж до пагорбів Галілеї, де, як вважається, проповідував Ісус, готувалися до придушення повстань римськими легіонами, які наближалися до Єрусалиму.
Місцеві жителі вирили схованку, яка простягається щонайменше на 100 метрів під їхнім селом. Історик Інон Шівтіель з академічного коледжу Зефат, який спеціалізується на печерах, розповідає, що це були занадто тісні нори для легіонера в обладунках. Вони пролягають між більшими порожнинами, де є місце, щоб стояти, збирати і зберігати дорогоцінні речі. Система печер була призначена для порятунку цілих сімей.
Під час розкопок команда знайшла бронзовий перстень, розміром для дитячого пальця.

«Ми були вражені, побачивши, наскільки великий цей комплекс», – сказав Урі Бергер з Управління старожитностей Ізраїлю.
За його словами, їхня робота ще не закінчена. Є ще багато інших печер, які потрібно очистити від бруду, і тоді можна буде знайти ще більше артефактів, які дають уявлення про життя на Святій Землі 2000 років тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus