USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Школи на дистанційці і закриті ресторани. В Україні пропонують ввести карантин вихідного дня

9 Жовтня 2020 14:02
Голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький пропонує запровадити в Україні карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи.

Про це він розповів в ефірі програми «Право на владу», передає Українська правда.

«Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка», – каже Радуцький.

Також він відзначив, що 641-шу постанову Кабміну треба змінювати, бо ВООЗ змінила критерії введення карантину і зонування.

За його словами, 10 жовтня з цього приводу буде нарада у президента, де буде обговорюватися питання, що треба переходити на сучасні карантинні зонування.

Він також додав, що пропонує і сподівається, що це підтримають і РНБО, і президент, перевести школи і ВНЗ на дистанційне навчання, щоб зупинити ріст захворюваності на коронавірус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Іван Показати IP 9 Жовтня 2020 14:31
Давно пора,а не чекати поки показники зашкалюють
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 9 Жовтня 2020 14:47
Дай но тільки на вихідні дні теплу погоду і всі сім'ї плювати стали на запровадження в Україні карантину вихідного дня і масово попруться до лісових масивів чи своїх дач, городів або парків, зон відпочинку без всяких засобів захисту: без маски, без гумових рукавичок, тощо). Тільки жорсткі міри і тільки карантин може бути запорукою успіху по всій Україні. В областях, повинні бути відкриті тільки продовольчі магазини і то не всі, залишити рух транспорту тільки міського, ніяких міжміських та міжобласних транспортних сполучень. Школи, ліцеї, училища, ВУЗи перевести з 12.10.2020 року на дистанційну форму навчання. Кафе, бари, ресторани, промтоварні та будівельні супермаркети і магазини і склади закрити до особого розпорядження. Зобов'язати поліцію здійснювати добове патрулювання: вулиць, парків, скверів, озер, болота, лісів та лісопосадок, тощо). Для окремих спеціалістів на роботах з особовим добовим режимом і статусом, спецустанов та котельнь запровадити роботу та їх переміщення тільки в захисних масках та гумових рукавицях. Медичні установи, заклади і підпорядковані ним відділення і лабораторії працюють в штатному режимі.
Лучанин до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 9 Жовтня 2020 16:07
За вашими міркуваннями людям потрібно заборонити виходити на природу в останні сонячні дні. А якщо йдеш до лісу чи парку, то обов"язково в масці, користь якої сумінвна?
Всім до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 9 Жовтня 2020 17:26
Не ходив в наморднику і ходити не буду. запхайте його самі знаєте куди
Пенсіонеру до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 9 Жовтня 2020 17:31
Тебе звідки випустили, валянок?
Адекватний до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 9 Жовтня 2020 17:57
Перш за все треба посадити на жорсткий карантин неадекватних пенсіонерів про...
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2020 15:49
Треба більше перебувати на свіжому повітрі і менше в приміщеннях з людьми. В масках ходити можна там де скупчення людей, а не в парках, скверах, лісах.
Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2020 16:09
"перевести школи і ВНЗ на дистанційне навчання, щоб зупинити ріст захворюваності на коронавірус." Неправильно, перевести школи на дистанційне навчання, щоб знизити рівень освіти.
Анонім до Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2020 16:28
хто вчиться у школі, той буде вчитися на дистанційному. Батьки тих, хто ходить в школу тільки для того,щоб продефілювати свої шмотки і в кращому випадку сидить тихо з телефоном під партою і не заважає вчителям проводити урок, хай накінець-то познайомляться з реальністю на рахунок своїх чад.
Пилип Орлик Показати IP 9 Жовтня 2020 16:31
Ось якраз у Луцьку в парку ім. Лесі Українки, на вихідні, коли буде тепла погода прийдуть тисячі відпочиваючих, і я впевнений що 90% з них прийде до парку з дітьми і без засобів захисту. І почнуться черги на качелі: бех масок стоять за квитками, без масок стоять у чергах за солодкою ватою, морозивом, тощо. По центральній алеї парку тисячі людей будуть вештатись "взад - вперед, взад - вперед" кашляти і дихати свіжим повітрям, у зоопарку буде аналогічна ситуація, а кому хто без маски скажи зауваження, то ще звинуватять тебе, що не дають і тут відпочити. Дійсно, як написав пенсіонер Прокопчук, серед нас самих людей відчувається неповага і наплювательське ставлення один до одного.
Лучанин до Пилип Орлик Показати IP 9 Жовтня 2020 18:09
Та вже про ті ваші маски стільки написано, що з них толку як з козла молока, а ви як мантру повторюєте: Маски, маски, ... А в парку хіба вже такі скупчення людей? Для людини потрібна фізична активність і свіже повітря. Якщо йдете у приміщення чи лікарню, де багато людей, тоді одягається маска і то для того, щоб на когось не чхати своїми бацилами...
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 11 Жовтня 2020 12:54
Повторюю для співвітчизників, які не бажають заразитись і перехворіти коронавірусом: на обличчі треба правильно носити захисну маску, необхідно закривати плотно рот і ніс, обов'язково маску не знімати, робити заміну маски тільки через 4-и години на нову чи випрану та випрасовану (яку заздалегіть приготували, я наприклад ношу з собою 2 маски для таких цілей), то заразитись інфекцією від іншого інфікованого хворого ви на 99% не зможете, це научно доказано медиками. І не треба тут нам щось розказувати, як наприклад не загубитися в трьох соснах. Слухайте і вірте, що кажуть розумні люди та будьте самі дисциплінованими і поважайте один одного. Повторюю для співвітчизників, якщо дотримуватись порад від мудрих людей - то толк буде. А якщо робити вигляд, що ти носиш маску: носити маску на рукаві, на вусі, тільки нею закривати рот або носити її на підборідді чи зсувати на шию, крім того носити брудну маску на протязі доби не випрану чи не попрасовану то дійсно толку ніякого не буде. Тоді перехворіє все населення на 100%, хто безсимптомно, хто тяжкою формою, а хто з летальними наслідками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus