USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Україні тестують вітчизняний дрон-розміновувач ST1

27 Жовтня 2023 15:35
Мінцифри показало експериментальний дрон-розміновувач, вироблений в Україні.

Про це 27 жовтня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

ST1 – це автономний дрон для пошуку мін. Він обладнаний котушкою індуктивності та сенсорами, які дозволяють облітати перешкоди на низькій висоті. Також апарат має потужний мікрокомпʼютер, що обробляє дані та передає їх саперам у режимі реального часу.

У середньому ST1 працює в 4 рази швидше за людину – це значно прискорить процес розмінування українських територій та зробить його безпечнішим. Наприклад, сапери зможуть з безпечного місця керувати дроном і шукати міни.

Експериментальний зразок розробники активно тестують у польових умовах. Команда збирає фідбек, працює над удосконаленням і готується масштабувати виробництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus