USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Ветеранам немає де працювати

14 Березня 2012 13:13
Ветерани Волині можуть працевлаштуватися лише за допомогою громадських організацій. Водночас роботодавці не вважають ветеранів «золотим фондом» держави.

Про це йшлося 14 березня під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці від дня створення Ветеранської організації України.

Голова обласної організації ветеранів України Микола Капітоненко розповів про витоки створення структури. «28 лютого 1987 року в 11 годині ранку зібралось засідання установчої конференції. Перед тим ми провели первинні зібрання в районах. А попередником події була всесоюзна конференція», - пригадав Капітоненко.

За його словами, необхідність створення організації була нагальною. Мовляв, таким чином можна було залучити до роботи молодих людей, які прийшли із фронту, аби вони своєю працею ставили на ноги тодішнє суспільство.

Як розповів Капітоненко, тоді головою оргкомітету обласної організації ветеранів став представник тогочасної влади Володимир Жибров, а головою - Віктор Кирилкін.

«Установча конференція 25 років тому зібрала 560 делегатів. Тоді ми мали можливість зібрати стільки людей. А сьогодні ми бачимо, що, на жаль, наші ветерани йдуть з життя», - зауважив Капітоненко.

Так, 4 роки по тому, у 1991 році відбулась друга конференція організації. Тоді, за словами Капітоненка, в області було 240 тисяч ветеранів війни, інвалідів війни та ветеранів праці. Зараз ця цифра складає 214 тисяч.

«В нас зараз - багато ветеранів, які не мають роботи. Тільки двірниками можуть бути. Хоча вони спеціалісти. Це - «золотий фонд» нашої держави. Це люди, які пройшли багато перешкод», - зауважив Микола Капітоненко.

«Давайте зробимо так, щоб відношення до ветеранів було не таке, що це - «отработаный материал». Давайте поважать ветеранів!» - закликав голова облорганізації.

Із значною датою ветеранів привітав заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк. «25 років – це вже історія. Історія цікавої роботи», - сказав чиновник.

Також він висловив сподівання, що організація й надалі активно працюватиме. «Своє завдання як влади ми бачимо в тому, щоб максимально підтримати ветеранів, фронтовиків, людей, які потребують допомоги», - зізнався Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сурма Показати IP 14 Березня 2012 14:18
А дійсно, давайте позвільняємо молодь і дамо робочі місця "золотому фонду" - 80-90 річним пенсіонерам!!!! А також доручимо самє їм вирішувати демографічну проблему в Україні.
НАТА Показати IP 14 Березня 2012 14:36
на високих посадах і так старих п...нів вистачає.....а молодь втікає за кордон або зпивається...пенсію + зарплата...безплатний проїзд...а молоді виживи...
Котський Показати IP 14 Березня 2012 15:18
Жени пнів у хвіст та в гриву!!! Молодь деградує!!!
Домовичок Показати IP 14 Березня 2012 18:17
Мають пільги та підвищені пенсії, а ще хочуть зарплату отримувати??? А молоді люди дітей на собі тягнуть, за проїзд платять - то гнати їх в шию! Дорогу 80-річним продавчиням супермаркетів!!!
лучанка Показати IP 14 Березня 2012 22:07
Ще мало того золотого фонду на державниїх посадах . Такі старпери як Кривицький і інші - то ще мало, ще Капітоненка і весь обком КПРС працевлаштувати потрібно, а людей працездатного віку позвільняти Маразматики-комуняки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus