USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Відроджують тепличне господарство

16 Лютого 2012 15:27
Тепличне господарство на Волині занепало ще за радянських часів. Лише нещодавно у сільськогосподарському товаристві імені Лесі Українки Ковельського району на Волині відновили теплиці. Скляні, а потім обтягнені поліетиленовою плівкою теплиці були колись мало не в кожному колгоспі.

Про це повідомляє Волинська ОДТРК.

Перші свіжі огірки Луцьк отримував із тепличного господарства, що займало кілька десятків квадратних метрів. Тепер зимою здебільшого споживаємо привозні овочі і фрукти. Як відродити тепличне господарство, журналісти поцікавилися у влади.

За словами начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, зараз немає такого потужного тепличного господарства, як було раніше. Тому сьогодні виникла потреба будівництва сучасних тепличних господарств.

Заради справедливості варто сказати, що зараз в Україні активно розбудовуються тепличні господарства. Щоправда, наші землі під теплицями використовують здебільшого іноземці: голландці, ізраїльтяни та китайці. Українці ж «призабули» технологію вирощування овочів. А щоб вдосконалити тепличні технології матеріалів зараз – вдосталь.

Останнім часом фермери, які вирощують овочі, активно будують для них сховища. Їх лише торік було зведено п’ять. Сучасні тепличні технології дозволяють вирощувати овочі і взимку. І це, на думку спеціалістів, значно рентабельніше, ніж зберігати вирощене влітку.

Нові технології вирощування овочів у теплицях дадуть можливість продавати їх свіжими увесь рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ветеринар Показати IP 16 Лютого 2012 16:13
Горбенко може наробити, як кіт на глині. Верніть в АПК області Анатолія Аршуліка, а цього циніка пошліть в Велицьк пасти биків.
OlegJM Показати IP 16 Лютого 2012 16:38
ветеринар - 5+ )))
Саша Показати IP 16 Лютого 2012 16:45
Вже Аршулік в Курчакові накерував, з такіми кадрами як він та Мехедок,Мартиняк скоро піде по світу з торбою...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus