USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Ворог знає, що далеко не зайде»: у волинській теробороні служать батько й син

1 Березня 2023 08:05
Батьки бійця Волинської бригади територіальної оборони Михайла родом з Волині, але ще в 1949 році виїхали у Ростов-на-Дону. Він там народився, навчався, там і пішов служити в армію.

Після розпаду СРСР і здобуття Україною незалежності у 1991 році Михайло повернувся у рідний край. Він продовжив військову справу вже у Луцьку. Коли ж його частину розформували, розпочав службу в правоохоронних органах, а в 2016 році пішов на заслужену пенсію. Про це пишуть на сторінці «Військо України» у Фейсбуці.

Коли в 2022 році розпочалося повномасштабне російське вторгнення, Михайло повернувся у військо, але не сам, а з сином, який раніше закінчив військову кафедру. Тож Михайла взяли на посаду головного сержанта взводу, а от його син очолив взвод. Щоправда, з часом обоє пішли на підвищення. Михайло нині – головний сержант роти. Зараз захисники охороняють кордон з боку Білорусі.

Читати ще: Був бізнесменом – став зенітником: у волинській теробороні служить боєць із колоритним позивним Волоцюга

«Нас тут уже багато чого навчили. Ми не ті, що були на початку війни. Багато чого вміємо, багато що маємо. Можемо захистити свою землю. Ворог прекрасно знає, що далеко не зайде», – переконує чоловік.

Ще Михайло розповів про допомогу місцевого населення:

«Від самого початку вторгнення місцеві мешканці і їжу нам приносили, і підтримували чим могли. Допомагають і досі. Дуже порядні та добрі у нас люди. Ставляться до військових з повагою, а це дуже приємно. Тут почуваєшся потрібним».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Командир Показати IP 1 Березня 2023 10:48
Не така вже й погана служба у Волинській області... Правда, не для всіх..
Анонім до Командир Показати IP 1 Березня 2023 15:33
Це ви про інших батька й сина?
Анонім Показати IP 1 Березня 2023 11:02
не зайде, якщо андрій борисович не дасть команду розмінувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus