USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Вийшов на пікет: переселенцю, який мешкає біля Луцька, досі не відновили електропостачання

22 Вересня 2023 18:57
Івану Нашкову зі сходу України, який нині мешкає у Струмівці, відімкнули електроенергію за борги. На знак протесту чоловік, який сам виховує доньку, перекрив дорогу разом із переселенцями, яких прихистив у своїй оселі.

Чоловік звертався до «Волиньобленерго» з проханням встановити два лічильники: на житло і комерцію. Цього досі не зробили. А «Волиньелектрозбут» через господарський суд хоче стягнути з Івана Нашкова комерційні борги. Оббивши всі можливі пороги, чоловік із донькою та іншими переселенцями, взявши плакати в руки, вийшли перекривати дорогу, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Переселенець з Авдіївки Іван Нашков у Струмівці на місці офісного та складського приміщення облаштував цех із виробництва бруківки, а офіс переробив під житло. Статус будівлі змінив згодом. Тоді звернувся до обленерго, аби йому розділили два лічильники: на комерцію і житлове приміщення. Енергетики цього не зробили.

Тож вартість спожитої енергії Івану Нашкову нараховували за комерційним тарифом не лише на виробниче приміщення, а й на житловий будинок, хоч у самій будівлі немає жодного виробництва. Тут Іван Нашков мешкає з дочкою та прихистив переселенців.

«Волиньелектрозбут» хоче стягнути з чоловіка комерційні борги. За борг в оселі відімкнули електропостачання. Оббивши всі можливі пороги, чоловік вийшов на пікет.

«Це ваше право – судитися. Але поки ми тут живемо, включіть світло. Можете судитися рік-два, буде вирок, буде ухвала суду, буде виконавча служба, яка потребує з мене штраф чи відключення», – сказав Іван Нашков.

Валерій Капустін – переселенець з Авдіївки. Нині мешкає в Івана. Теж вийшов перекривати дорогу.

«Зараз немає світла. Навіть попрати одяг не можна. Як можна так жити? Хочемо досягти справедливості, аби світло включили», – зазначив Валерій Капустін.

У донечки Івана Нашкова Валерії – день народження. Їй вісім років. Вона теж долучилася до пікету. Без електропостачання дівчинка не може нормально відвідувати школу.

На кілька хвилин люди з плакатами перекривають рух транспорту поблизу однієї із зупинок у Струмівці. Згодом Іван Нашков показує документи: нещодавно він знову звертався до «Волиньобленерго».

«Це повторна заява на приєднання дому як житлового приміщення. В обленерго знають про цей лист, але жодних дій немає… До мене був дзвінок від інженера... Я хочу отримати умови на законних підставах», – сказав Іван Нашков.

Чоловік розповідає: працівники обленерго запропонували йому встановити житловий лічильник у готельному комплексі поруч і платити за послуги безпосередньо йому. Однак такий варіант Івана Нашкова не влаштовує.

Журналісти вже робили запит до «Волиньобленерго» із запитанням, чому чоловіку не можуть підключити лічильник на житлове приміщення. Відповіли: між громадянином Іваном Нашковим і ними укладено договір щодо розподілу електроенергії на приміщення офісу від підстанції, яка належить обслуговуючому кооперативу.

Проте відповідно до Кодексу систем розподілу житловий будинок не можуть підключати від електричних мереж суб’єкта господарювання, в цьому випадку кооперативу, який не є оператором системи розподілу.

В обленерго повідомили: не відмовляли Івану Нашкову в під’єднанні до їх системи розподілу. Вже і договір було укладено. Але енергетики кажуть: підключення можливе лише за умов дотримання вимог, передбачених порядком НКРЕКП від 26 березня минулого року, що були змінені через воєнний стан. Мовляв, коли встановлюватимуть лічильник на будинку, будівельно-монтажні роботи виконуватимуть за рахунок обленерго, а от оплата будівництва лінійної частини приєднання – за кошти замовника. Івану це не по кишені.
Тим часом справу щодо боргу, що «Волиньелектрозбут» хоче збити з Івана Нашкова, передали з міськрайонного до господарського суду.

«Луцький міськрайонний суд не прийняв до розгляду наше звернення. Звернення було подано до господарського суду. Господарський суд сьогодні нам дав відповідь, що наше звернення, наша позовна заява прийнята до розгляду і найближчим часом буде призначено перше судове засідання», – сказав керівник центру обслуговування клієнтів Ярослав Корнійчук.

Уже після пікету Іван Нашков каже: якщо проблема з електропостачанням не вирішиться найшвидше, то він з дочкою просто виїдуть за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 22 Вересня 2023 19:26
приніс свій руззкій мір, хоче по моралі, а не позакону....ще вимагає та шантажує дітьми...
До дідла до дідо Показати IP 23 Вересня 2023 21:46
Неадекватне дідло. Не пропускай був в своєму нікові
небайдужий Показати IP 22 Вересня 2023 19:27
З гуманної точки зору "Волиньобленерго" - скоти, скотиняки, яких світ не бачив. І немає ніяких виправдань. Скотобаза, а не організація. І не лише з гуманної - з будь-якої.
Анонім Показати IP 22 Вересня 2023 19:32
Все як не в людей.. Куча бюрократів доказують свою вагомість
Маразм Показати IP 22 Вересня 2023 20:55
Не виходить по Закону - давай через суд... Не виходить по суду - давай поперек дороги... Прикриємось переселенцями... Продавимо? По "понятіям" НЕ БУДЕ, є певні правила, чому усі інші їх мають дотримуватись, а окремі "громадяни" можуть вирішувати через дорогу, попри суди, правила і закони?
Обленерго Показати IP 22 Вересня 2023 21:09
Аякже дотримання законів .Чи за кордоном гуманні???
Свідомий Показати IP 22 Вересня 2023 22:38
Так в чому закон? Завтра приймуть закон, щоб ви платили ціну як комерсант. А ви простий побутовий споживач. Ви вважатимете це справедливим? Безліч цих несправедливих безглуздих норм, це не закони, а складова корупційної машини і призначення в них одне- наживатися на простих людях.
. до Свідомий Показати IP 23 Вересня 2023 07:07
Комерційна ціна є правильною для всіх.Населення отримує пільгову,різницю компенсують з податків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus