USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Чи зможуть лучани активніше впливати на міську раду

12 Серпня 2013 08:03
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов вніс до порядку денного сесії ради міста проект рішення «Про внесення змін до Статуту Луцька». Це сталося сьогодні, 12 серпня. Для Волинських Новин народний обранець повідомив, що зміни стосуватимуться того, аби територіальна громада мала дієвіший вплив на діяльність міської ради.

Зокрема, в проекті рішення йдеться, що відтепер лучани матимуть можливість взяти участь в громадських слуханнях, коли зберуть хоча б 100 підписів. Раніше для того, щоб заставити міського голову, депутатів міськради, посадових осіб органів міського самоврядування, комунальних підприємств та установ себе почути на громадських слуханнях, потрібно було зібрати щонайменше 500 підписів мешканців міста. Тож, більшість проблем вулиці чи мікрорайону на слухання не виносилися, оскільки зібрати півтисячі голосів було не так просто.
На громадських слуханнях міста матимуть можливість виступити усі бажаючі, тобто практично кожен лучанин. Пропозиції, що ухвалені за результатами громадських слухань, підлягатимуть обов`язковому розгляду органами і посадовими особами міського самоврядування.

Також у проекті рішення Андрія Осіпова передбачене право лучан на місцеві ініціативи, тобто мешканці міста через ініціативну групу теж впливатимуть на міську раду й пропонуватимуть для розгляду рішень, які ухвалили під час зборів щонайменше 30 громадян.

Чи вдасться провести через раду проект рішення Андрієві Осіпову (на фото)? З одного боку, у документі передбачено збільшення впливу лучан на міську раду і це повинні підтримати колеги депутата. Проте, з іншого боку – нещодавно Андрій Осіпов звинуватив свого колегу Євгенія Ткачука у корупції, а міського голову Миколу Романюка у сприянні в виділенні луцької землі депутату і його сину. Також, на думку Осіпова, мер Луцька з байдужістю ставиться до того, що народні обранці голосують чужими картками, популяризуючи так зване кнопкодавство. Тому провести цікавий і корисний для лучан проект Андрієві Осіпову буде непросто.

Читайте також:
Прокуратура Луцька займеться корупційною справою депутата міськради

Депутат Луцької міськради звинуватив свого колегу в корупції

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанка Показати IP 12 Серпня 2013 09:05
У нашій країні ніякого впливу ми нарід, не маємо на чиновників-це в мире фантастики.Вони творять, що хочуть,крадуть безбожно-всів вони і їх діти мільйонери і багачі, а ми дурні світові на них пашемо.У їх руках все, тільки Бог їх може наказати, але вони в це не вірять.Осіпов не піарся,бо тільки тебе і чути на всіх сесіях і кругом, ти такий самий.Що не дають красти тобі, як самі крадуть.А жаль?
Лучанка Показати IP 12 Серпня 2013 10:54
Вмирає рейдер осіпов нікому не потрібний , от гавкає про все і ні прощо !
Катя Показати IP 12 Серпня 2013 20:41
На Луцьку міську раду можна вплинути тільки з вилами або з мітлою, щоб вигнати цих горе-спеціалістів, які погіршують життя людей, тому що нормальна влада покращує життя своєї громади. А то захочуть більшої зарплатні - одразу піднімають тарифи і сидять у вус не дують як люди мають за віртуальні послуги платити гроші.
Лучанці Показати IP 12 Серпня 2013 20:43
Ви праці, Господь Бог їх накаже, але вони поки що в це не вірять. Це ж не на них впаде на жаль, а на їх дітей, онуків. А відносно Осіпова, то Ви не праві. Інші депутати взагалі мовчать, їм байдуже, як живе громада.
Лучанці Показати IP 12 Серпня 2013 20:44
Ви праці, це ви праві
Романюку Показати IP 12 Серпня 2013 20:46
Ми не можемо дочекатися, коли Ви і Ваша команда злиняє і прийдуть нормальні спеціалісти, які будуть робититі роботи, які в першу чергу необхідно, а не ті, на яких можна відмити гроші. Наприклад в той час, коли робиться в чергоіий раз Меморіпл на тротуарах не можна пройти...
Осіпову Показати IP 13 Серпня 2013 10:57
Молодець три коменти за три хвилини бистро стрчиш хоч не пались!!!!!!!!!!!!!
поліна Показати IP 13 Серпня 2013 16:57
Чому це я не бачу всіх коментарів? Чи з,являються тільки хороші? Я ще раз кажу,що почались передвиборні ігри(популістські)."Много шума из ничего"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus