USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прокуратура Луцька займеться корупційною справою депутата міськради

6 Серпня 2013 08:00
Історія зі звинуваченням в корупції одного депутата Луцької міськради іншим, як і очікувалося, має продовження.
Нагадаємо, «Волинські новини» інформували про те, як депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов оприлюднив своє звернення, адресоване УБОЗ УМВС України у Волинській області. У ньому розповів про відомі йому обставини щодо протиправної, на його думку, діяльності іншого депутата Луцької міської ради – Євгенія Ткачука.

Зокрема Андрій Осіпов звинувачує Євгенія Ткачука у корупційних правопорушеннях, а саме порушенні двох статей (4, 14) Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

На думку Андрія Осіпова, депутат Євгеній Ткачук сприяв виділенню луцької землі своєму синові, собі й не тільки. Цьому є докази, які й були представлені правоохоронцям. Також Андрій Осіпов звинуватив міського голову Миколу Романюка у сприянні в виділенні луцької землі депутату і його сину. Також, на думку Осіпова, мер Луцька з байдужістю ставиться до того, що народні обранці голосують чужими картками, популяризуючи так зване кнопкодавство.

Правоохорнні органи не могли лишити без відповіді депутатське звернення, в якому серйозно звинувачені і міський голова Луцька, і народний обранець Євгеній Ткачук. «Волинські новини» отримали документ, зі змісту якого відомо, що Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинські області розглянуло звернення Андрія Осіпова і скерувало його до прокуратури.

Чи відреагує прокуратура міста Луцька на документи і чи вважатиме протиправним рішення про виділення міської землі Є.Є.Ткачуку, О.Є.Ткачуку та Б.М.Линнику, «Волинські новини» повідомлять своїх читачів згодом. Ми стежитимемо за продовженням справи.



P.S.Подаємо витяг із Кримінально-процесуального кодексу України. Зокрема цитуємо статтю 214, яка повинна бути застосована щодо матеріалів, переданих прокурору Луцька. Відповідно до цієї статті, повинне розпочатися досудове розслідування. Справа набуває розголосу і важливості, адже депутат Луцької міськради може понести кримінальну відповідальність.

Стаття 214. Початок досудового розслідування
1. Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

2. Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Положення про Єдиний реєстр досудових розслідувань, порядок його формування та ведення затверджуються Генеральною прокуратурою України за погодженням з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, органом, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства.
3. Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Огляд місця події у невідкладних випадках може бути проведений до внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, що здійснюється негайно після завершення огляду. У разі виявлення ознак кримінального правопорушення на морському чи річковому судні, що перебуває за межами України, досудове розслідування розпочинається негайно; відомості про нього вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань при першій можливості.
4. Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.
5. До Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться відомості про:
1) дату надходження заяви, повідомлення про кримінальне правопорушення або виявлення з іншого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення;
2) прізвище, ім’я, по батькові (найменування) потерпілого або заявника;
3) інше джерело, з якого виявлені обставини, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення;
4) короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених потерпілим, заявником чи виявлених з іншого джерела;
5) попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;
6) прізвище, ім’я, по батькові та посада службової особи, яка внесла відомості до реєстру, а також слідчого, прокурора, який вніс відомості до реєстру та/або розпочав досудове розслідування;
7) інші обставини, передбачені положенням про Єдиний реєстр досудових розслідувань.
У Єдиному реєстрі досудових розслідувань автоматично фіксується дата внесення інформації та присвоюється номер кримінального провадження.
6. Слідчий невідкладно у письмовій формі повідомляє прокурора про початок досудового розслідування, підставу початку досудового розслідування та інші відомості, передбачені частиною п’ятою цієї статті.
7. Якщо відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені прокурором, він зобов’язаний невідкладно, але не пізніше наступного дня, з дотриманням
правил підслідності передати наявні у нього матеріали до органу досудового розслідування та доручити проведення досудового розслідування.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 6 Серпня 2013 08:09
Чи перевірять виділення аж ТРИ ділянки під забудову депутату Грибу ?
Справедливий Показати IP 6 Серпня 2013 08:22
Шановні! А депутат Григоренко, який вже має 3-4 земельні ділянки, і помічник-депутат, якому виділили землю навпроти ТАМ-ТАМу?
Пост Показати IP 6 Серпня 2013 08:42
Дрібний злодюжка Ткачук працює під прикриттям Романюка
Бондарук Р. Показати IP 6 Серпня 2013 09:01
А чому ніхто не написав досі як депутат, що проживає у будинку 12 на проспекті Волі, одружений батько двох діток, має старшу на 5 років дружину, час від часу шугає сусідів пізніми пяними приходами додому, заходячи у вікно власної квартири на 3-му поверсі через пожежну драбину, вибиваючи скло. А потім зранку вони так чудово всією родиною йдуть бігати у парк. Такі хороші.))
Волинянка Показати IP 6 Серпня 2013 10:57
"Волинські новини", відкрийте рубрику НАБОЛІЛО!Нехай люди пишуть про свої і чужі проблеми....
Хто їх рекомендував в депутати? Показати IP 7 Серпня 2013 09:03
Ну й "депутати"! Де відповдальність за те, що "надепутатили"?
Старий Показати IP 7 Серпня 2013 23:13
Всіх тих романюківців треба прижати. Прийшли в раду, щоб землю собі привласнити нашу з вами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus