USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Романюка поспішили оголосити заступників?

22 Листопада 2010 08:36
Поширена у ЗМІ інформація про те, що луцький міський голова Микола Романюк і депутати під час перемовин дійшли згоди щодо кандидатур на посади заступників мера – не зовсім достовірна.

Зокрема, про те, що процес переговорів тільки-но розпочався, повідомив у п’ятницю, 19 листопада депутат Луцької міської ради від ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт. «Процес обговорення кандидатур заступників тільки розпочався. Усе знаходиться в стадії обговорення. Очевидно, що це може тривати до сесії, яка відбудеться у четвер, 25 листопада», - запевнив Пустовіт.

Нагадаємо, що у четвер, 18 листопада у ЗМІ з’явилася інформація "з достовірних джерел" про те, що, буцімто, у Луцькраді досягнуто домовленості стосовно заступників луцького міського голови Миколи Романюка.

Інформацію Пустовіта підтвердили і його колеги по фракції, й депутати від інших партій.

Зокрема депутат від Батьківщини Сергій Григоренко заявив, що «поки що ніяких домовленостей не досягнуто. Такі постаті як Василь Байцим, Святослав Кравчук, Юрій Вербич і Лариса Соколовська – це ті кандидатури замів, які пропонує депутатам Микола Романюк. І не більше», - запевнив Григоренко.

Керівник обласного осередку партії «За Україну!» Ігор Гузь також повідомив, що з представниками його політичної сили у міськраді ніяких домовленостей щодо кандидатур заступників не було. «Питання заступників ще не обговорювалося з нашою фракцією. Я думаю, що коли будуть озвучені конкретні прізвища, по кожному з них наші депутати у міськраді визначатимуться. «Скопом», звичайно, підтримувати їх не будуть», - сказав Гузь, партія якого має у Луцькраді чотири депутати.

Не обговорювали кандидатів на посаду заступників мера і з представниками партії «Наша Україна», - повідомив депутат Луцькради від цієї політсили Андрій Козюра.

Той, по кому «є питання»

Однією зі слабких ланок у пропозиціях Миколи Романюка є Василь Байцим, якого той хоче бачити своїм замом з економічних питань. Його кандидатура не влаштовує багатьох депутатів міськради. Одна з причин цього – те, що Байцим, обраний від Ковеля депутатом облради, взагалі не з’явився на першу сесію у четвер, 18 листопада, де обирали голову Волиньради. Опозиція тоді висунула на цю посаду Анатолія Грицюка, й у противазі провладному кандидату кожен голос був – на вагу золота.

«Ми, скоріш усього, не підтримаємо кандидатуру Василя Байцима й будемо закликати інші демократичні сили у міськраді пристати на нашу позицію. Фракція ще буде остаточно визначатися, проте і я, і багато моїх колег-депутатів принципово проти Василя Байцима в якості заступника», - сказав Сергій Григоренко.

Григорій Пустовіт пояснив, що офіційна позиція депутатів від «Батьківщини» буде оголошена після того, як її обговорять на засіданні фракції. Проте Пустовіт запевнив, що при цьому буде враховано «останнє голосування на сесії обласної ради, у якій Вались Байцим не взяв участі». «Ми це обов’язково врахуємо», - пообіцяв керівник міської «Батьківщини».

Ігор Гузь висловив схожу позицію: «Є питання, зокрема, з огляду на голосування в облраді. Позиція «Фонту Змін» і неучасть Василя Байцима викликають у нас певні питання», - сказав він.

Домовляйся, а то програєш?

Григоренко каже, що переговори з міським головою повинні закінчитися результатом, що ґрунтується на принципі взаємної відповідальності. «Якщо Микола Романюк хоче бачити своїми заступниками певних людей – це його право. Але якщо ці кандидатури не влаштовують депутатів – вони за них не голосуватимуть. Адже своєю підтримкою цих кандидатів частину відповідальності за них візьмуть і на себе», - каже Григоренко.

Він вважає, що найкраще формувати команду заступників з людей, які власшовують обидві сторони. «Відтак відповідальність буде спільною й усі будуть зацікавлені в хороших результатах роботи», - каже Григоренко.

Про те, що до моменту голосування учасники переговорів повинні будуть дійти варіанту, який влаштовує усі сторони, каже політолог Михайло Наход. «Оскільки вже понад два тижні тривають перемовини про розподіл посад заступників міського голови, керівників постійних комісій та членів виконкому, і практично всі політичні сили планують брати участь у розподілі зазначених вище посад, то й голосування повинно бути консолідованим», - каже Наход.

Нагадаємо, що політична сила, яка висунула Миколу Романюка на посаду міського голови – партія «Сильна Україна» - має у міськраді двох депутатів.

Як стверджують експерти, Романюк під час голосування за «своїх» кандидатів у заступники теоретично може розраховувати, окрім двох «сильноукраїнців», на підтримку фракції Партії регіонів (4 депутати), і Європейської партії України (1 депутат).

Як повідомив депутат міськради від «Фронту Змін» Олександр Пиза, їх чотири депутати, скоріш усього, теж підтримають кандидатутри, запропоновані Миколою Романюком.

Натомість «Батьківщина» (24 депутати), «Свобода» (9 депутатів), та «Наша Україна» (2 депутати), якщо Романюк не виконає їхніх вимог, будуть, скоріш усього, проти його кандидатур, в разі, якщо той не дослухається до їх пропозицій.

Разом з тим, найопозиційнішій до Романюка і найамбітнішій (в плані претензій на посади) фракції «Батьківщини» достатньо заручитися підтримкою будь-якої з опозиційних фракцій, аби отримати більшість. До такої більшості (26 голосів) «тимошенківцям» не вистачає всього двох голосів, які може дати будь-яка з опозиційних фракцій.

Сергій ЮРЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Правдивий Показати IP 22 Листопада 2010 10:30
Я рахую, що в мера має бути сильна команда з тих людей, яким він довіряє і які не матимуть своїх чи партійних амбіцій або завдань. Лише тоді в місті буде хоч якась робота. А інакше буде бардак.
Петрович Показати IP 22 Листопада 2010 11:13
Рахуй, рахуй!!
Майкл Показати IP 22 Листопада 2010 11:20
Люди в місті знають Кравчука - хабарюга найвищої кваліфікації з такою командою можна зробити дуже багато.
мак до Майкл Показати IP 22 Листопада 2010 19:09
з відки такі слова, не володієш фактами не кидай слова на вітер... говорити вміють багато, тільки толку з твоїх слів мало...
Anti-Mafia до мак Показати IP 23 Листопада 2010 19:33
Чекайте фактів, багато фактів... і документів.Слова на вітер не кидаю. Можете навіть самі взяти документи міськвиконкому скликання Кравчука - там не на одну кримінальну справу вистачить...Це так, для початку...
мак до Anti-Mafia Показати IP 23 Листопада 2010 23:36
легко говорити що їх багато... не знаючи про них, а просто думати що такі є бо так вам хочеться...
VSC Показати IP 22 Листопада 2010 11:34
Все старые "морды". А поновее "лиц" нет?
Правдивий Показати IP 22 Листопада 2010 13:19
Петрович, рахуй не рахуй, всеодно отримаєш ...
киянин Показати IP 22 Листопада 2010 14:25
то виходить, що знайшли винного у тому, що Петрович програв вибори мера при особистій підтримці ЮВТ та пролетів з головою ради...так-так.
нормального мера! Показати IP 22 Листопада 2010 15:41
Ну чому так? Дайте вже людям працювати - опозиційні ви чи ні. Брєд в цьому спокійному на перший погляд Луцьку! Всі міські ради вже давно поміняли команди і працюють повним ходом! От Токарський ніколи б такого розгєльдяйства не допустив! Дурні лучани...
Стрийко Показати IP 22 Листопада 2010 16:01
Починаються торги. Толіку Грицюку ж треба десь працевлаштуватись - не у колгосп же вертатись. Роблю ставку: одним із заступників Романюка стане Грицюк.
йован до Стрийко Показати IP 22 Листопада 2010 18:09
вльот
M Показати IP 22 Листопада 2010 18:41
Справді - кандидати - старі свиноморди, комуняки-старожили. Треба на пенсію їх відправляти, а молодих ставити, може в них досвіду менше, але мислення тверезіше і сучасніше, не спаскуджене большевицькими ідеалами.
міля Показати IP 23 Листопада 2010 07:50
Дайте Грицюку роботу, може БЮТ заспокоїться.
Є Показати IP 23 Листопада 2010 08:42
Насолоджуюсь ТУПІСТЮ Луцького електорату!!! Тільки тупий і забитий народ міг на виборах зробити такий вибір!!!
Колишній БЮТівець Показати IP 23 Листопада 2010 10:44
Правильно все. БЮТу треба працевлаштувати своє найбільше диво - Толіка Грицюка. А він же бідолаха за хорошу посаду готовий не лише облраду здати, а й всіх своїх партійців разом з Юлею взятих.
Знавець Показати IP 23 Листопада 2010 15:59
Особисто знаю Василя Федоровича не один рік і рахую, що кращої кандидатури на заступника з економічних питань не бачу. Ця людина вміє не лише знайти потенційного інвестора, а й реально з ним ефективно працювати.
Знавець Показати IP 23 Листопада 2010 16:39
Якщо Микола Ярославович візьме у заступники Грицюка то 1 копійка ціна такому міському голові!!!!
Стрийко до Знавець Показати IP 23 Листопада 2010 19:03
Візьме! Никуда не денется - влюбится и женится:)
7 Показати IP 23 Листопада 2010 20:17
Яка різниця,яка партія і хто кого підтримав? Байцим людина,яка має досвід роботи і мислить по Європейські... Байцим для Луцька зробив набагато більше ніж ті, хто його критикує!
Реготун Показати IP 25 Листопада 2010 08:39
Байцим? Не смішіть. Таку бездару і меланхоліка важко знайти. Де вже він тільки не працював і всюди його намагаються виперти. Мітлу в руки і на проспект Волі.
Стрийко до Реготун Показати IP 27 Листопада 2010 14:20
По моєму, він більше схожий на холерика:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus