USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни скаржаться на здирництво обленерго

1 Листопада 2013 15:53
Обленерго бере чималу плату за підключення до електромережі з людей, які власними силами підводять лінії до будинків. Крім того, після підключення, установа забирає обладнання, придбане громадянами, у комунальну власність.
Волинські депутати, члени постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства підтримали звернення депутатів Чернігівської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до чинного законодавства стосовно плати за приєднання до електричних мереж суб’єктів господарювання та фізичних осіб.
Зокрема, самі громадяни скаржаться на відвертий грабіж з боку обленерго. Річ у тім, що люди власним коштом купують обладнання і проводять лінію до будинків за власні кошти. Установі залишається лише прийти до будинку та підключити пломбу.
Але за це в обленерго беруть з громадян плату у сумі приблизно 500 гривень. Крім того, після підключення, устаткування, яке люди купували власним коштом, переходить у комунальну власність. Таким чином, обленерго підключає нових споживачів до цих же комунікацій.
Все б нічого, але жодної фінансової компенсації за використання їх майна громадяни не отримують.
Під час обговорення цього питання, депутати зауважили, що один стовп коштує близько 10 000 гривень і купити його можна тільки в електриків. Що стосується коштів, то до рахунку за світло обленерго включає додаткові 2000 – 2500 гривень за обслуговування, якого по факту, як зазначають посадовці, немає.
Як зауважили члени профільної комісії, обленерго є монополістом на ринку, тому ніхто, крім держави, не може врегулювати це питання. Депутати проголосували за підтримку звернення колег із Чергігівської облради, а також доручили заступнику директора департаменту містобудування, та житлово-комунального господарства облдержадміністрації допрацювати схоже подання Волинської облради, над яким працювали ще у 2007 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 1 Листопада 2013 17:06
....а тим часом Антимонопольний комітет по сільських магазинах перевірки робить...
споаведливість Показати IP 1 Листопада 2013 18:03
Мало того ще фази не по 220 а ледь 180 натягує підеш сваритися то кажуть що треба трансформатор міняти цирк,то поміняйте ,це те саме що якийсь виробник приватний випускає поганоі якості товар і каже покупцю скиньтесь по 3000 тис.грн буде краща якість,монополія йо ма йо.
Правдоруб Показати IP 1 Листопада 2013 18:33
О, зашевелились таракани. Вже рік як нові правила приєднання діють, а вони лише зараз роздуплились з претензіями по старим правилам. Даю підсказку, є така контора як НКРЕ яка встановлює АБСОЛЮТНО ВСЕ від тарифів до правил приєднання. А Обленерго лише виконує вказівки НКРЕ.
він Показати IP 1 Листопада 2013 23:18
до відома дуроруба правила діють з 1 липня . аби щось пукнутию
Правдоруб до він Показати IP 4 Листопада 2013 13:02
до відомо ВОНО: правила вступили в силу з 1 січня, а до 1 липня була можливість по старим ТУ підключатись. аби шось випукнути.
Хамяк Показати IP 2 Листопада 2013 09:41
А Москвич в Боратині бере ще більше за підключку, а Іванов у Боголюбах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus