USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У селі на Волині люди скаржаться на ґрунтову дорогу, яка уся в ямах

14 Липня 2023 23:07
У селі Роговичі Локачинської територіальної громади немає дороги з твердим покриттям. Єдина, якою користуються місцеві мешканці, – ґрунтова. І вона вся в ямах.

Про це розповів Суспільному житель села Вадим Ткачук.

З його слів, їздити дорогою можна їздити лише в суху погоду. Додає: в дощ тут суцільне болото.

Чому на дорогу скаржаться люди

У Вадима Ткачука разом з дружиною Галиною – четверо дітей. Подружжя каже: завжди є потреба ходити до центру громади у магазин, перукарню, садок чи до лікаря. За будь-якої погоди та у будь-який час доби ідуть болотистим лугом понад кілометр.

«Періодично я прокошую ці стежки. Раз в місяць беру тримера і цілий день з тестем косимо», – говорить чоловік.
«Через погану дорогу не заїжджають у Роговичі рейсові автобуси», – говорить місцева жителька Людмила Нечипорук.
Ще одна жителька села Олена Новосад каже: дорога від Рогович до Локач, де розташована уся інфраструктура та куди місцеві їздять на роботу, – це п’ять з половиною кілометрів. Чотири з них – ґрунтовка. До місцевої влади звертались неодноразово, додає жінк, але нічого не допомогли.

«У травні цього року поблизу свого подвір’я цегляними відходами з власного виробництва сама засипала дорогу», – каже Олена Новосад.
Чи ремонтуватимуть ґрунтову дорогу до Роговичів

«У Роговичах прожива 73-и жителі, ремонтувати дорогу у селі з такою кількістю населення цього року не планують», – каже заступник Локачинського селищного голови Тарас Хом’як.

З його слів, ґрунтову дорогу, про яку йдеться, не можна назвати єдиною, яка сполучає село з цивілізацією.
«Там є альтернативний маршрут, яким їздить шкільний автобус «Заячиці – Твориничі – Козлів». Там щебеневе покриття, яке час від часу грейдерується», – говорить посадовець.

«Два тижні тому на в’їзді у село з боку села Марковичі, де були найглибші ями, підрядна організація, яка ремонтує дорогу у сусідній Затурцівській громаді, загатила залишками зрізаного асфальту 110 метрів шляху», – сказав Тарас Хом’як. Загальна протяжність усіх автомобільних доріг з різним покриттям у Локачинський громаді – 250 кілометрів, з них 4 кілометри 100 метрів – дорога з ґрунтовим покриттям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дідо Показати IP 18 Липня 2023 07:39
За кордоном прийнято профілювати всі грунтові дороги, навіть лісовіі дороги. Раз на місяць грейдер проходить і вирівнює всі горбочки. На це витрачаються не такі великий кошти. Бачив таку практику ще років 50 тому в Німеччині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus