USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський «Авто-брильянт» засяяв у Луцьку. ФОТО

9 Травня 2013 12:45
Виставка ретро-автомобілів відбулася на День Перемоги поблизу меморіального комплексу «Вічна Слава» у Луцьку.

Автомобілі часів Великої Вітчизняної війни та довоєнні привернули увагу лучан. Ті намагалися один поперед одного сфотографуватися біля ретро-машин.

Найбільше глядачів біля себе на виставці зібрало американське авто «Hudson Custom Eight 14 K» 1937-ого року випуску. Об’єм двигуна - 2700 кубічних сантиметрів.

Його власник Олександр Іовхімчук каже, що його автомобіль - єдиний на весь пострадянський простір: «Це Волинський брильянт, і не тільки волинський. Аналогів цього «Hudson» немає в СНГ. Тому можна порадіти за волинян. Сюди він потрапив або під час війни, або придбаний за інвалютні рублі, коли був голод. Потрапив до мене як шкарлупа у жахливому стані з Луганщини. Ті деталі, яких не було, діставали з Америки, або самі виготовляли. Я його роками реставрував».










Також цікавість викликало німецьке довоєнне авто Мерседес-Бенц 170-ий, випуску 1937-ого року. Його власник Василь Павлюк розповів про своє захоплення: «Три роки займався реставрацією цього авто. Знайшов його на Хмельниччині. Був у плачевному стані. Я його купив. Тут є документи всі. Це німецьке авто, народний автомобіль, на той час не дорогий. У війну авто офіцерського складу».








Автомобілі милують око лучан протягом свята Дня Перемоги, а дітвора має змогу в деяких з них навіть посидіти за кермом.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus