USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

11 жовтня: свята, події, факти. День медсестри швидкої допомоги та День вечірки

11 Жовтня 2023 00:00
Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день дівчаток, День «Візьми свого плюшевого ведмедика на роботу або в школу», День вечірки, День медсестри швидкої допомоги, Всесвітній день паліативної та хоспісної допомоги, Всесвітній день боротьби з ожирінням, Міжнародний день боротьби за скасування смертної кари.

У США – Національний день інформації про ожиріння у домашніх тварин, День піци з італійськими ковбасками, Національний день камінгауту, у Колумбії – Національний день памяті та гідності жертв геноциду проти Патріотичного союзу, в Канаді – Національний день ідентифікації особистості, у Південній Африці – День солідарності з політичними в’язнями, у Панамі та Македонії – День революції, в Аргентині – День вареного згущеного молока, у Болівії – День жінки, у Колумбії – День арекіпе.

Православна церква України вшановує пам'ять апостола від 70-ти Філіпа, єдиного від семи дияконів; преподобного Феофана сповідника, єпископа Нікейського.

День ангела сьогодні святкують Іларіон, Лев, Макар, Олександр, Філіп, Зінаїда.

Народилися

Цього дня народилися гетьман України Пилип Орлик, французький письменник Франсуа Моріак, перший губернатор Австралії Артур Філліп, український композитор і музичний діяч Мирослав Січинський, український кінорежисер Ігор Савченко, американський хореограф, кінорежисер Джером Роббінс, український письменник і політик Володимир Яворівський, американський кіноактор Люк Перрі, український футболіст, захисник Володимир Горілий, українська легкоатлетка Тетяна Терещук-Антипова, український шахіст Руслан Пономарьов, українська співачка, фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна.

Події

1138 – землетрус в Алеппо забрав життя 230 тисяч людей.

1881 – американець Г'юстон Девід запатентував першу фотоплівку.

1887 – американський винахідник Томас Едісон запатентував електричну машину для підрахунку голосів на виборах.

1891 – у Стокгольмі відкрито перший етнографічний музей просто неба.

1899 – почалася Друга англо-бурська війна.

1921 – на Всеукраїнському православному Синоді в Києві було створено незалежну від російської православної церкви Українську Автокефальну Православну Церкву (УАПЦ).

1931 – в СРСР ухвалено рішення про повну ліквідацію приватної торгівлі.

1938 – центральна влада Чехословацької республіки затвердила уряд Карпатської України.

1939 – у Сталіному на центральній вулиці введено в дію першу тролейбусну лінію.

2018 – Вселенський Патріархат підтримав надання автокефалії Українській православній церкві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus