USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

16-річному волинянину, який два роки бореться із генетичною хворобою, збирають кошти на лікування

10 Липня 2023 14:37
Володимирчанину Дмитру Біланчуку усього лише 16. З яких ось уже два роки він бореться з хворобою, яка у будь-який момент може прикувати його до ліжка до кінця життя, якщо найближчим часом не зробити операцію, вартість якої становить 170 тисяч гривень.

Про це пише БУГ.

Сума, з одного боку, немала, але у порівнянні з шансом не залишитися інвалідом, є мізерною. На жаль, цих грошей у мами хлопця немає. Так склалося, що жінка самотужки виховує трьох діток. Крім Дмитра, є ще хвора на серце молодша донечка, котра уже перенесла кілька операцій.

Жінка ніколи ні до кого не зверталася за допомогою, оскільки намагається давати раду сама . Але ця ситуація змусила просити підтримки у людей, бо на кону життя її сина.

«Усе почалося два роки тому, – розповідає Лілія. – Я помітила, що хода Дмитра змінилася. Ми звернулися спочатку до місцевих лікарів, ті заспокоїли, зазначивши, що у нього перехідний вік, і кістки швидше розвиваються ніж м’язи, а коли зупиниться ріст, все стане на свої місця».
У Львові підтвердили слова володимирських медиків. Та чомусь материнський інстинкт підказував, тут щось не так, і ми поїхали до Нововолинська на прийом до дитячого невропатолога Шум, котра поставила невтішний діагноз – синдром Штрюмпеля (генетична хвороба, при якій спостерігається сильна слабкість в області ніг. Її головним симптомом є параліч нижніх кінцівок).

Далі були обстеження у Волинській та Львівській лікарнях, Охматдиті, там дали інвалідність, а також порадили здати аналізи для лабораторії США. Результати з Америки виявилися невтішними, – діагноз підтвердився. Окрім того, через перехідний вік у Дмитра почалася атрофія м’язів.

А одного дня, на свій випускний, у нього відмовили ноги, і він упав. Медики розводили руками і радили змиритися. Однак Лілія відмовлялася опускати руки і стукала в усі двері, чіпляючись за мізерний шанс поставити дитину на ноги. В Охматдиті одна з лікарок порадила звернутися до нейрохірурга, а саме до Юрія Чомуляка з Ужгорода.

«Я не стала зволікати і одразу з сином поїхали в Ужгород на прийом до лікаря. Пройшовши усі обстеження, нам дали надію на те, що Дмитро ходитиме, але для цього потрібно якнайшвидше зробити селективну дорзальну різотомію – операція для подолання спастики м’язів. Я не могла, і не мала права відмовитися, тож дала згоду. Розуміла, що це не є безкоштовно, і була впевнена, що й цього разу знайду гроші, але коли почула суму, усвідомила, що не дам ради. До того ж, кредит у банку відмовили надати.

Тому вимушена звернутися по допомогу до небайдужих людей. Усвідомлюю, що зараз війна, і уся підтримка йде на фронт, тому до останнього вагалася. Але не можу втратити шанс поставити дитину на ноги. Господь посилав мені хороших лікарів, сподіваюсь, пошле й хороших людей, котрі не залишать наодинці з бідою».

Операція Дмитру призначена 21 липня.

«Хочеться звернутися до небайдужих людей з проханням допомогти йому не впасти на ноги, і духом. Йому лише 16, і усе життя попереду. Нехай він проведе його повноцінно, а не прикутим до ліжка».

Номер банківських рахунків мами хлопця:

ПІБ отримувача Лілія Олександрівна Біланчук

IBAN / рахунок UA693033980000026206000248345

ІПН 3256209229

Банк АТ «Ощадбанк» (Волинська філія)

Призначення платежу: Для поповнення карткового рахунку, БІЛАНЧУК Л. О.

ПриватБанк МФО банку: 305299

Отримувач платежу Біланчук Лілія Олександрівна

IBAN: UA143052990262036400915134724

Рахунок отримувача: 262036400915134724

Валюта рахунку UAH

РНОКПП отримувача: 3256209229

Поповнення рахунку БІЛАНЧУК ЛІЛІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus