USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

20% волинських медиків мають антитіла до коронавірусу

18 Лютого 2021 08:00
У Волинській області зафіксовано 11 спалахів коронавірусної хвороби. Їх реєструють, зокрема, у навчальних закладах. Водночас однією з найвразливіших груп залишаються медичні працівники, серед яких антитіла до коронавірусу мають, згідно з ІФА-дослідженнями, близько 20%.

Як розповіла заступниця генерального директора Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, лікар-епідеміолог Лариса Дудковська Суспільному Волинь, протягом останнього часу фіксується зниження захворюваності на коронавірус у регіоні та країні в цілому.

«Водночас ситуація залишається напруженою і ми очікуємо нових випадків, підйому, тому всім потрібно бути на сторожі, – сказала вона. – У цілому щодня ми фіксуємо 100-130 нових випадків. Зараз в області хворих – понад 2 000, із яких 200 знаходяться на стаціонарному лікуванні. Суттєво зменшується кількість нових випадків у вихідні дні. Як вважаю, на зниження кількості випадків захворювання впливає такий фактор, як зменшення кількості біоматеріалів, які доставляються на тестування методом ПЛР у вірусологічну лабораторію нашої установи. Якщо в жовтні-листопаді минулого року ми мали в середньому 1 000 і більше зразків на добу, то станом на середину лютого – всього 330. Хоча зберігається той самий відсоток виявлення частинок вірусу під час досліджень – близько 30%. Тобто якби кількість тестувань була би більшою, то вищою була б і кількість захворювань».

База лабораторного центру технічно готова робити на добу до 3 000 досліджень. Лаборанти та вірусологи працюють і у вихідні, і в святкові дні.

Летальність від коронавірусу в області тримається на досить високому рівні. Наприклад, минулого року на Волині зафіксовано 611 летальних випадків, цього року – 93 випадки. Переважно це люди старшого віку та особи з хронічними захворюваннями.

Нагадаємо, за минулу добу на Волині зареєстровано 117 випадків захворювання на COVID-19. Найбільше – в Ківерцівському районі та Луцьку.

На сьогодні в області зареєстровано 11 спалахів хвороби та сім домашніх вогнищ інфекції. Спалахи простежуються у навчальних закладах, зокрема, Ківерцівського району, міста Луцька, де коронавірус виявлено у вихованців.

Лариса Дудковська відзначила, що впроваджений у січні локдаун відіграв позитивну роль у зменшенні ризиків поширення інфекції. Крім того, була досягнута мета розвантажити лікувальні заклади та медичну систему загалом.

«І надалі в групі ризику залишаються медичні працівники, люди віком понад 50-60 років, особи, які мають різні хронічні захворювання, зокрема серцево-судинні, алергічні, цукровий діабет, мешканці будинків соціальної опіки, освітяни та працівники сфери обслуговування», – нагадала епідеміолог.

Та додала, що серед медиків області 20% персоналу вже мають антитіла після того, як перехворіли інфекцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дзвоніть на 103 Показати IP 18 Лютого 2021 09:09
Особливо у людини виділяються антитіла до коронавірусу, коли стоїш у черзі в магазині за продуктами харчування: всі у черзі в масках, але знайдеться якась "овца", що стоїть без маски і тим більше починає сильно кашляти і соплі на всіх розкидувати, що її слюна розповсюджується не тільки на чергу, але й по всьому магазині. Ось тоді і виділяються, ну дуже виділяються антитіла в лапках проти таких громадян, і так хочеться з магазину цю "овцу" без маски копняками випхати.
!!! Показати IP 18 Лютого 2021 09:47
какой бред! ковид в Украине уже закончился!??? сплошной иммунитет-благодаря правительству и ларисе дутковской?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus