USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

300 дітям з інвалідністю з Луцької громади подарували різдвяну казку. Фото

13 Січня 2023 15:12
Візит Святого Миколая, різдвяна історія про маленького сажотруса та солодкі подарунки – Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» влаштував свято для дітей з інвалідністю з Луцької громади.

Загалом на дійство, яке відбулося 13 січня в драмтеатрі, завітали близько 300 дітей з інклюзією. Вони прийшли разом зі своїми братами та сестричками, а також батьками та супроводжувачами.

Їх об’єднують громадські організації: «Повір у себе», «Янголята», «Інсулін», «Сходинка в майбутнє», «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку», «Зірка надії», «Кольори веселки», «Агапе» та «Кольорова капустинка».
Як пригадала голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, перед Новим роком Фонд організував кілька різдвяних свят із подарунками для дітей військовослужбовців із Луцької громади.

«Сьогодні ми організували виставу та даруємо солодощі діткам з інвалідністю. Це ті громадські організації, з якими ми співпрацюємо. Я впевнена, що ці діти потребують підвищеної уваги, особливо в період війни. Їм та їхнім батькам тяжко справлятися з викликами, а у воєнний час, коли багато ресурсів обмежено, і поготів. Тому підтримка цих дітей, організація свят для них дуже важливі», – наголосила вона.
Це вже восьме, заключне, різдвяне свято для дітей від Фонду.

Катерина Шкльода зауважила, що під час організації всіх зустрічей належну увагу звертали на заходи безпеки, зокрема на наявність близько розташованого укриття.

Очільник Центру реабілітації інвалідів дитинства, сиріт «Зірка надії» Олександр Жаловага розповів, що ця громадська організації опікується понад 70 дітьми з Луцької громади.

«Представники Фонду – це наші натхненники. Близько восьми років ми співпрацюємо в рамках проєкту школи гончарства, проводимо майстер-класи для сімей військовослужбовців, виготовляємо сувеніри, які надсилаємо на передову», – зазначив він.
Як додав, театр, театральні студії – це місце, де діти отримують позитивні емоції та гарно розвиваються.

Спершу дітей із різдвяно-новорічними святами зі сцени привітав Святий Миколай.
Разом із дітьми він промовив слова молитви:

«Добрий Ангеле крилатий,

Із небес, з височини,

Ти нас, хлопців і дівчаток,

Все від злого борони!

При науці, при забаві

Помагай нам в кожний час,

Щоб росли ми мудрі, жваві,

Щоб була потіха в нас.

Щоб любила нас родина,

Щоб ми вільну, без тривог,

Будували Україну,

Щоб благословив нас Бог».

Згодом присутнім у залі представили різдвяну казку про маленького сажотруса Піколетто, який випадково потрапив усередину одного з будинків спільно з Баббо Наталє (італійське ім’я Святого Миколая).
Читати ще: Вистава і солодощі: для дітей військовослужбовців Луцької громади влаштували свято

А наприкінці свята малеча отримала солодкі подарунки. Відзначимо, що діти, хворі на діабет, одержали в подарунок спеціальні солодощі.
У цілому протягом свят понад трьом із половиною тисячам дітей із Луцької громади Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» презентував подарунки.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дикий Показати IP 13 Січня 2023 22:01
Голосую за шкльоду! Дітям щастя і довгих літ!
Sashko Показати IP 14 Січня 2023 01:11
на першому фото дуже миле дитя! та й інші гарнюні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus