USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

NASA вперше за 50 років успішно запустило «Оріон» на Місяць

26 Листопада 2022 00:56
Космічна капсула NASA Orion успішно здійснила політ на Місяць вперше за 50 років.

Востаннє програма Apollo виконала це завдання в 1969 році, пише УНІАН із посиланням на Bloomberg.

Зазначено, що корабель облетів Місяць і пройшов у межах 128 км, оскільки з тестовими манекенами перебувала на зворотному боці Місяця.

Диспетчери польотів у Х'юстоні через короткочасне відключення зв'язку не знали, чи успішний був запуск критичного двигуна, поки капсула не вийшла з-за Місяця.

Після цього бортові камери надіслали зображення Землі – блакитну крапку, оточену чорнотою.

Під час заходу на посадку капсула запустила свій головний двигун у режимі «прольоту». Це встановило курс виходу на місячну орбіту через чотири дні. Там капсула проведе близько тижня, перш ніж спробувати приземлитися в Тихому океані 11 грудня.

29 серпня 2022 року в NASA планували здійснити перший крок до повернення на Місяць уперше після ери «Аполлона» в 1972 році. Однак через витік водню в одному з двигунів в останній момент місію було перенесено орієнтовно на 2 вересня 2022 року.

16 листопада NASA запустило до Місяця космічний корабель «Оріон». Якщо місія завершиться успішно, то наступного разу туди відправлять астронавтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus