USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

NASA планує почати вирощувати рослини на Місяці у 2026 році

3 Квітня 2024 00:30
Американське космічне агентство NASA оголосило, що астронавти корабля «Артеміда III» розмістять на Місяці декілька камер для вирощування рослин у 2026 році.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на The Telegraph.

Як зазначили у видані, таке рішення було прийнято, щоб побачити, як рослини почуватимуться в умовах невагомості та витримуватимуть суворий вплив космічної радіації.

Для цієї місії були обрані крес-салат, ряска, капуста, а також червоні та зелені сорти вісконсинської швидкозростаючої рослини. Швидкозростаючі родичі капусти та броколі за 14 днів проходять шлях від насінини до цвітіння.

Місія, яка стане першою висадкою на Місяць з 1972 року, має стартувати у вересні 2026 року і готує ґрунт для створення постійної бази.

За словами науковців, вирощування сільськогосподарських культур на поверхні Місяця означатиме, що з Землі потрібно буде доставляти менше продовольства, а такі рослини, як ряска, можуть також забезпечити велику кількість кисню.

Читати ще: NASA показало Королівську Кобру й Золоте Око в космосі

Проєкт під назвою Leaf, що розшифровується як «Місячний вплив на сільськогосподарську флору», розробляється компанією Space Lab Technologies з Колорадо.

«Це дослідження стане важливим кроком до розуміння того, як ми можемо використовувати сільське господарство в космосі для підтримки людського екіпажу, прокладаючи шлях до сталого дослідження Місяця і навіть місій на Марс», – заявила Крістін Ескобар, віцепрезидент Space Lab, яка очолює цей проєкт.

Згідно з проєктом насіння висаджуватимуть у спеціально розроблені камери росту, які захищатимуть саджанці від надмірного сонячного світла, радіації та космічного вакууму, водночас дозволяючи спостерігати за фотосинтезом, ростом і реакцією на стрес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Alex Показати IP 3 Квітня 2024 08:20
На Землі почніть вирощувати рослини ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus