USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Антикорупційне законодавства для луцьких депутатів - не указ

24 Червня 2015 17:54
У міськраді не наважилися наділити одну з комісій повноваженнями розглядати питання конфлікту інтересів в діяльності депутатів, секретаря міськради та міського голови.

Нагадаємо, в Україні набув чинності Закон України «Про запобігання корупції», який передбачає, що питання конфлікту інтересів має розглядати одна з постійних комісій міськради.

На вимогу закону депутатам запропонували наділити повноваженнями розглядати такі питання комісію з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Комісія мала б контролювати такі випадки. Проект рішення підготувала депутатська група «Новий Луцьк».

Власне, цей проект рішення виносився і на попередню сесію. Тоді його депутати не підтримали.

Зауважимо, що під час 75 сесії, 24 червня, двоє депутатів повідомили колег про конфлікт інтересів під час розгляду одного з питань порядку денного. Тож, потреба в розгляді питань конфлікту інтересів більш ніж назріла.

Як пояснив голова групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, в законі чітко вказано, що такі питання мала б розглядати одна з постійних комісій, а не відділ з питань запобігання та виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами.

До слова, нещодавно стало відомо, що екс-очільнику згаданого вище відділу Роману Крохмалю закидають, що він нині працює в столиці Російської Федерації в приватній охоронні структурі.

Проект рішення виносився тричі на голосування. Та попри вимоги чинного законодавства, жодна з комісій міськради не розглядатиме конфлікт інтересів. Бо жодного разу проект рішення не набрав достатньої кількості голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 20:37
Ну крохмаль і г...н!!!!! В кацапіі працювати,тут бідному роботине знайшлося!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus