USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Аварія з Трухіним: на сайті ДБР замінили фото з камер після їхньої публікації

7 Лютого 2022 15:59
На сайті Державного бюро розслідувань замінили фото з дорожніх камер, на яких видно, що за кермом авто перебуває не нардеп від «Слуги народу» Олександр Трухін, а інша особа. Фото замінили на візуально таке ж або схоже, проте з іншою назвою.

ДБР встановило, що за кермом автомобіля Audi A8 у день ДТП на Бориспільській трасі перебував не нардеп Олександр Трухін, а «особа в одязі червоного кольору». Про це повідомили у відомстві після дослідження відео з камер відеонагляду від Полтави до Борисполя, зокрема у центрі Борисполя.

Водночас у бюро зазначили, що на ділянці дороги, де сталася аварія, камери спостереження були демонтовані.

«Тому було призначено низку експертиз, які б встановили особу водія у момент ДТП. Наразі завершено чотири експертизи, остання – п’ята – триває. Після її завершення можна буде остаточно дати відповідь щодо особи водія», – наголосили у відомстві.

У ДБР опублікували і фотографії з дорожніх камер, проте є цікава деталь. Першочергово на офіційному сайті ДБР фото завантажили з іменем «whatsapp-image-2022-02-07-at-11.05.18».
Це типова маска імені для файлу, який був завантажений з месенджера WhatsApp. Ім’я генерується для файлу автоматично, коли користувач завантажує його з месенджера на свій ПК.

Проте вже за деякий час ці ж фото були «перезалиті». На сайт завантажили візуально ті ж самі фото, але тепер з файлів «z-nardepom-2» і «z-nardepom-1».
А посилання, за яким раніше були розміщені зображення з іменем «з WhatsApp», тепер недоступні.
Це не є прямим доказом підробки або зміни цього файлу, проте очевидно, що у відомстві таким чином хотіли приховати джерело отримання файлу.

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася ДТП за участю Audi, в якому перебував депутат «Слуги народу», заступник голови бюджетного комітету Олександр Трухін. ЗМІ спочатку повідомляли, що саме він був винуватцем аварії та кермував авто. Згодом десятки видань видалили свої новини про ДТП або відредагували їх і прибрали ім’я нардепа.

Поліція вважала, що автомобілем керував не Трухін, а Віктор Склема – помічник депутата Полтавської обласної ради та керівника місцевого осередку «Слуги народу» Фахраддіна Мухтарова, а Трухін, як і Мухтаров, був пасажиром. Сам Трухін уперше прокоментував ДТП лише 1 вересня.

1 лютого 2022 року журналісти оприлюднили відео з нагрудної камери поліцейського Сергія Петрика, який першим прибув на виклик про аварію. На записі з камери поліцейського видно, що Трухін пропонував гроші, намагався «піти в ліс» і хотів зателефонувати главі МВС Денису Монастирському (там це заперечили). Також патрульний розповів, що Трухін та всі інші в авто були «готові» (пʼяні), але відмовилися проходити драгер.

Наступного дня після оприлюднення відео Трухіна виключили з партії «Слуга народу», а генпрокурор Ірина Венедіктова доручила зареєструвати кримінальне провадження проти нього. У ДБР заявили, що не отримували від поліції це відео.

Іван САВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народна прокуратура Показати IP 7 Лютого 2022 17:14
Так чого ж тоді у нього така любов прокинулась до патрульного, що 150 000 доларів обіцяв тому, якщо відпустить?
Саша Показати IP 7 Лютого 2022 20:43
Україна - серіал , надіюсь з щасливим кінцем.
Мар"ян Показати IP 7 Лютого 2022 20:48
150 кілодоларів зробили свою чарівну справу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus