USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

«Безпідставні й маніпулятивні»: в Луцькраді відреагували на звинувачення у «шулерстві»

31 Січня 2024 10:46
Луцький міський голова Ігор Поліщук нагадав, що в одному зі ЗМІ 19 січня вийшов матеріал під заголовком «Шулерство мера Поліщука, або Як за місяць витратити понад 840 млн з бюджету Луцька». Цей матеріал спирається на повідомлення депутатки міської ради Алли Надточій.

«Це доволі серйозні звинувачення, безпідставні, маніпулятивні, дилетантські, – наголосив мер Ігор Поліщук. – Я розумію, що стоїть завдання покусати міського голову, але кусайте обережніше».
Прокоментувати ситуацію він запросив директорку департаменту фінансів, бюджету та аудиту Луцької міської ради Лілію Єлову. Вона звернула увагу, що великі видатки наприкінці бюджетного року – це стандартна практика всіх міст України, яка спостерігається багато років.

Читати ще: Засобів й техніки на понад 47 млн: чим допомогла ЗСУ Луцька громада у січні

Також Лілія Єлова інформувала, що у грудні 2023 року було витрачено з бюджету 842 млн грн, що становить 22,5% від річних видатків, у грудні 2022 року – 678 млн грн (26%), а в 2021 році – 395 млн грн (14%).

«Торік у відсотковому відношенні було витрачено навіть менше, ніж у грудні попереднього року», – наголосила Лілія Єлова.
Вона звернула увагу на економічну структуру видатків грудня 2023 року. Майже половина (46,7%) – це захищені статті, тобто заробітні плати, оплата енергоносіїв, ліки, стипендії, виплати населенню, погашення кредитів тощо.

Капітальні видатки – 228 млн грн (27%). Це, зокрема, 62 млн грн «Луцьктеплу» на виконання умов кредитного договору з Європейським банком, 6,14 млн грн на придбання обладнання закладам бюджетної сфери та 43 млн грн на програму матеріально-технічного забезпечення військових частин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus