USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Безплатні розмови по мобільному можуть заборонити

24 Жовтня 2012 09:59
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), підготувала законопроект, що дає їй право втручатися в тарифну політику мобільних операторів, і спрямований на те, щоб заборонити безплатні розмови в рамках одного оператора.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на видання «Комерсант-Україна».

Так, у новому законопроекті комісії «Про визначення та аналіз ринків послуг галузі електронних комунікацій» прописана норма, за якою мобільні оператори будуть зобов’язані попереджати НКРЗІ про всі зміни тарифів. А в разі, якщо регулятор визнає нові тарифи необґрунтованими, він може заборонити їх введення.

Втім, мета законопроекту ‒ боротьба не з завищеними, а із заниженими тарифами, стверджує джерело видання в НКРЗІ. Мова йде про безплатні внутрішньомережеві розмови (безплатні дзвінки між абонентами одного оператора), які регулятор давно називає «шкідливою для розвитку конкуренції практикою».

«Безплатні дзвінки всередині мережі надаються дешевше від собівартості. Великі оператори можуть дозволити собі крос ‒ субсидувати їх за рахунок більш рентабельних послуг, а дрібні змушені працювати в збиток», ‒ пояснила член НКРЗІ Людмила Єжова.

У звіті відомства за 2011 рік зазначається, що на внутрішньомережеві дзвінки зараз припадає 94% всього національного мобільного трафіку. Найбільші вигоди законопроект, у разі його прийняття, принесе третьому мобільному оператору «Астеліт» (ТМ life :)), вважає аналітик ІК Concorde Capital Олександр Паращій. «Споживачі вже звикли до безплатних внутрішньомережевих дзвінків. Тож, якщо «Астеліт» стане єдиною компанією, у якої буде ця послуга, це дозволить їй значно збільшити абонентську базу», ‒ упевнений експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
111 Показати IP 24 Жовтня 2012 10:23
Пользуйтесь скайпом-и будет вам счастье!
Папєрєдніца Показати IP 24 Жовтня 2012 10:27
Астеліт - компанія Ахметова
Юрій до Папєрєдніца Показати IP 24 Жовтня 2012 11:45
Коли вже цей "безпредел" донецьких закінчиться???!!!
XLX Показати IP 24 Жовтня 2012 11:44
А Скайп з телефона ви не через мобільного оператора берете? :)
ewsd до XLX Показати IP 25 Жовтня 2012 11:04
Не фааааакт.
DK Показати IP 24 Жовтня 2012 11:44
чергове тупориле лоббі К-стар та МТС зав"язали на собі клієнтів, ввели абонплату і "качелі" з тарифами, отримують нехілий гешефт, що постійно зростає. про яке субсидування і збиток може йти мова...
Anonymous Показати IP 24 Жовтня 2012 15:24
ЖидоСтар просто зажрался и не знает от куда ещё деньки можно качать с абонентов ... Мтс тоже как монополист рынка уже со своими херовыми тарифами задолбал ... Я почти с самого начала с ЛАЙФОМ и не жалею мне позвонить в Польшу в Россию дешевле чем с Киевстара по Украине ... и без всяких абонплат и скрытых платежей ...
Андирій до Anonymous Показати IP 24 Жовтня 2012 16:15
Батенька, тариф треба правильно вибирати. Я абонент МТС (назву тарифу не памятаю і не маю часу шукати), але плачу в 52 грн./в місяць і розмовляю в межах 1500 хв на всі оператори. З.І. Можливо десь неточно написав. Але суть така, що хватає і геть недорого. По друге не ношу 2, а той 3 телефони. На рахунок лайфу нічого не можу сказати.
Anonymous до Андирій Показати IP 25 Жовтня 2012 11:16
что я тут могу сказать Вам Андрей ... Вас оператор "наё...т"... у меня везде правильные тарифы и на 2 оператора Лайф и на МТС я трачу примерно 30 грн/мес, а может и того меньше ... и мне хватает по самое никуда ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus