USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Через «Устилуг» намагались вивезти 13 старовинних книг та дві медалі

3 Травня 2024 16:31
На митному посту «Устилуг» із багажу водія вилучили 13 книг, виданих на початку ХХ століття, а ще 2 медалі, які можуть мати історичну чи культурну цінність.

Про це повідомляє Волинська митниця.

Це вже другий випадок схожого правопорушення, виявленого на «зеленому коридорі» пункту пропуску впродовж тижня. Порушником, який намагався вивезти антикваріат за кордон без належного дозволу Міністерства культури України, тепер став громадянин Естонії.

Як і належить у таких випадках, митники передали книги та медалі на експертизу науковцям, а до правоохоронних органів скерували повідомлення про ознаки злочину, попередньо кваліфікованого за ст. 201 Кримінального кодексу «контрабанда культурних цінностей».

Читати ще: Через «Устилуг» з України намагалися вивезти старовинні ікони

До слова, в українському законодавстві антикварними можуть бути визнані культурні цінності як об’єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне чи наукове значення, а тому підлягають збереженню, відтворенню та охороні державою, які створені більше 50 років тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
р Показати IP 3 Травня 2024 17:23
Так книги він напевно на мукуланурі купив так то ж російські книги
Урфін Джус до р Показати IP 3 Травня 2024 19:56
таких книг в фб валом на аукціонах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus