USD 39.95 40.25
  • USD 39.95 40.25
  • EUR 40.08 40.35
  • PLN 10.00 10.20

«Діють дуже таємно»: Росія вербує афганських командос для війни проти України

26 Жовтня 2022 17:36
Члени елітного Корпусу командос Національної армії Афганістану, які залишилися в країні після виходу США та союзників і приходу до влади Талібану, розповідають, що з ними зв’язуються з пропозиціями приєднатися до ЗС РФ для боротьби проти України.

Про це пише ТСН з посиланням на FP.

Від 20000 до 30000 афганських командос-добровольців залишилися країні після виходу військ США і приходу до влади Талібану. Тисячі солдатів втекли до сусідніх регіонів, коли таліби вистежували та вбивали прихильників поваленого уряду. Багато спецпризначенців, які залишилися в Афганістані, переховуються, щоб уникнути захоплення та страти.

Сполучені Штати витратили майже $90 мільярдів на створення Афганських національних сил оборони та безпеки. Незважаючи на те, що сили загалом були некомпетентними та передали країну талібам за лічені тижні, командос завжди мали повагу, оскільки їх навчали морські котики ВМС США та Британська спеціальна повітряна служба.

Читати ще: ПВК «Вагнер» заманює найманців на війну в Україну підвищеними виплатами

Зараз вони безробітні та безнадійні, багато спецпризначенців усе ще чекають переселення в Сполучені Штати чи Британію, що робить їх легкою мішенню для вербувальників. Колишній високопоставлений співробітник служби безпеки Афганістану, який побажав залишитися анонімним, сказав, що вербує афганців ПВК «Вагнер».

Деякі колишні спецпризначенці повідомляють, що до них зверталися через WhatsApp і Signal із пропозиціями приєднатися до так званого російського іноземного легіону.

Читати ще: ФСБ випустила більшість в’язнів херсонської колонії, їх могли завербувати, – Генштаб

Новини про спроби вербування викликали занепокоєння в колишніх військових колах і колах служби безпеки Афганістану, члени яких заявили, що до 10000 колишніх командос можуть піддатися пропозиціям Росії.

«У них немає ні країни, ні роботи, ні майбутнього. Їм нема чого втрачати. Вони чекають роботи за три-чотири долари на день у Пакистані чи Ірані або 10 доларів на день в Туреччині, і якщо «Вагнер» чи будь-які інші спецслужби прийдуть і запропонують 1000 доларів, щоб знову стати бойовиком, вони не відмовляться», – стверджує інше військове джерело.

Читати ще: У мережі показали відео, як «кухар Путіна» вербує зеків для війни в Україні

35-річний колишній капітан спецпризначення, який переховується в Афганістані, сказав, що допоміг кільком колишнім колегам зв’язатися з вербувальним бюро в Тегерані. За його словами, з Афганістану до Ірану, а потім до Росії новобранців уже відправляли. Що було далі, незрозуміло.

«Коли вони приймають пропозицію Росії, телефони десантників вимикаються. Вони діють дуже таємно», – сказав колишній капітан.

Деякі колишні спецпризначенці не приймають пропозиції РФ, оскільки вважають Росію ворогом через вторгнення Радянського Союзу до Афганістану та підтримку РФ Талібану.

Нагадаємо, що раніше в Україні ЗСУ вже ліквідували групи сирійців, які воювали на боці Росії. Згодом вони скінчилися і зникли зі зведень з фронту.

Також ПВК «"Вагнер» почала масово забирати до своїх лав ув’язнених з інфекційніми захворюваннями – з ВІЛ та гепатитом. Їх маркують спеціальними браслетами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Так і було Показати IP 26 Жовтня 2022 18:46
Це оті 30 тис. рембо, яким американці залишили техніки достатньо для захоплення пів-Євразії, а вони розбіглися від одного лише слуху, що з гір спускається сто талібів з ножами.
зелупин закарпатець Показати IP 27 Жовтня 2022 20:04
модератор підорр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus