USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Для Каменя-Каширського придбали комунальну спецтехніку

25 Січня 2018 12:37
Комунальну спецтехніку для Каменя-Каширського придбали за підтримки народного депутату від УКРОПу Ірина Констанкевич.

«Минулого 2017 року кілька районів Волинської області подавало запити про виділення коштів на реалізацію природоохоронних проектів. Зрештою частину з них «відсіяли» через неправильно підготовлені документи. І лише Програми Каменя-Каширського та Цуманя (Ківецівський район) отримали схвалення від Міністерства екології та природних ресурсів України. Відповідно на них Постановою Кабміну були виділені кошти. Та лише у Камені-Каширському ці кошти освоїли», – зауважила під час чергового візиту на Камінь-Каширщину Ірина Констанкевич, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

На початку 2017 року Камінь-Каширська міська рада розробила місцеву Програму охорони навколишнього природного середовища. Нею передбачалася, зокрема, закупівля спецобладнання комунальному підприємству міськради для екологічно-безпечного, роздільного збирання, сортування, знешкодження, захоронення, зберігання твердих та рідких побутових відходів.

У березні програму затвердили і подали запит у Міністерство про виділення коштів на реалізацію запланованого.

«Процедура подання запиту, його реєстрація вимагали підготовки величезного пакету документів. Міська рада, зокрема, мій заступник Микола Шворак, а також працівники комунального підприємства доклали чимало зусиль до того, щоб все було оформлене належним чином, – розповідає міський голова Висиль Бондар. –Але, зрозуміло, що саме завдяки підтримці народного депутата Ірини Констанкевич, ініціатива таки отримала схвалення у Кабміні».

З державного бюджету на придбання спецтехніки виділили 3 мільйони 100 тис. грн. Фінансово долучилися до реалізації програми і сама міська рада та комунальне підприємство. На умовах співфінансування вони виділили 300 та 100 тисяч гривень відповідно.

«Після прийняття Постанови Кабміну ми одразу приступили до процедур тендерних закупівель. Адже розуміли, що все це і відповідально, і непросто. А розпочавши справу, ми змушені були довести її до кінця. Та лише за два дні до завершення календарного року заплановане вдалося реалізувати, – розповів начальник Камінь-Каширського ВУЖКГ Ігор Каденчук під час зустрічі із народним депутатом Іриною Констанкевич.

Під час робочого візиту до Камінь-Каширського ВУЖКГ нардеп пересвідчилася в тому, як ефективно та своєчасно були освоєні державні кошти виділені за її сприяння. Під час зустрічі із працівниками комунального підприємства, з міським головою Ірина Мирославівна зазначила, що насправді камінь-каширці обдумано та виважено підійшли до поставленого завдання, а тому тепер мають нову спецтехніку.

«Ви єдині в області освоїли державні кошти виділені Постановою Кабміну на реалізацію природоохороннго проекту», – підкреслила Ірина Констанкевич.

А придбало Камінь-Каширське ВУЖКГ за них вакуумний автомобіль марки ГАЗ-5312 для збору та перевезення рідких побутових відходів (вартість – 191 000 грн), сміттєвоз з боковим завантаженням на базі ГАЗ-33098 з додатковим обладнанням (зйомний грейферний захват) за 1 215 000 грн, «Фронтальний ковшовий навантажувач АМКОДОР 332 В» за 1 349 000 грн. Окрім того контейнери для роздільного збору сміття ТПВ об'ємом 0,9 м. куб 200 штук на суму 610 000 гривень та урни для сміття в кількості 25 комплектів по 4 штуки на суму 100 тис грн.

До речі, придбаною технікою комунальники користуються уже повною мірою, що і продемонстрували народному депутату. Додамо, що автопарк господарства давно чекав оновлення. Техніка, якою користувалися дотепер, має по кілька десятків років, деякий транспорт ще з 80-х років.

Найстарший працівник ВУЖКГ Григорій Степанець, який на підприємстві вже 49 років, каже: «Для господарства придбання цієї техніки дуже важливе. Самі розумієте, як працювати на нових машинах, і як на старих, коли вони через день виходять з ладу».

Вже із 1 січня 2018 року всіх українців на законодавчому рівні зобов’язують сортувати сміття. Тому контейнери для роздільного збору сміття придбали дуже вчасно. Тепері у ВУЖКГ, і у міській раді, клопочуться, як достукатися до свідомості громадян, щоб вони зрозуміли необхідність сортування побутових відходів.

Для Каменя-Каширського це дуже важливо, адже місцеве сміттєзвалище вже за три роки може вичерпати свій ресурс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаючий Показати IP 25 Січня 2018 14:50
Молодець!!! Ірина багато зробила для району. А Гунчик на педальку жми і в Львів з нлсатою...))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus