USD 39.70 40.05
  • USD 39.70 40.05
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.92 10.10

До Польщі прорвалися 50 мігрантів з Білорусі

14 Листопада 2021 10:41
50 мігрантів із Близького Сходу у суботу ввечері силою прорвалася на територію Польщі з Білорусі поблизу населеного пункту Стажина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері поліція Підляського воєводства Польщі.

«Вчора близько 17 години (за місцевим часом) біля Стажини до Польщі увірвалися близько 50 осіб. У розшуку мігрантів, які нелегально перетнули кордон, брали участь понад 20 поліцейських, а також військові та прикордонники. Працівники поліції затримали 22 громадян Іраку», – йдеться в повідомленні.

Також інформується, що після 20 години в районі населеного пункту Колонія Клюковіце під час спроби силового проникнення через кордон до Польщі великою кількістю мігрантів було атаковано поліцейських. Зокрема, один з кинутих каменів потрапив у каску поліцейського, яку було пошкоджено. Каменями пошкоджений також один із поліцейських автомобілів.

Читати ще: Провокації на польському кордоні: мігранти пускали у вічі хлопчика сигаретний дим, щоб той заплакав на камеру

Із серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тисячам спроб нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки. Польський кордон захищає близько 20 тисяч військових, прикордонників та поліцейських.

Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП, країни Балтії та ЄС. До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Як повідомляли, Волинська область готується до ймовірної навали нелегальних мігрантів з території Білорусі. На найбільш проблемні місця, де є небезпека його прориву, стягнуто додаткові сили і Держприкордонслужби, і Нацполіції та Нацгвардії.

14 листопада у Луцьку відбудеться виїзне засідання Ради національної безпеки та оборони. Під час засідання мають розглядати безпеку українських кордонів та можливе незаконне проникнення мігрантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бухгалтеркиня Показати IP 14 Листопада 2021 11:21
Ердогану ЄС заплатить 3 лярди євро для допомоги мігрантам, Греції 700 мільйонів, Італії теж щось, але не Білорусі. Всі гроші забирає Тіхановська
гнилий ботокс до Бухгалтеркиня Показати IP 14 Листопада 2021 13:37
Немає вже Білорусі, немає. вусатий таракан продавїї з потрохами ботоксній крисі. Продав за дешевий газ, кредити, нафту... Так що Білорусі вже заплатили, от вона тепер і відпрацьовує.
Олесь Показати IP 14 Листопада 2021 13:56
Політика дуже складна штука . Порядок порушино і правила гри міняються . Чим це закінчиться трудно вгадати але буде видно скоро. Сидимо чекаемо .....другого вибору немаемо.
Степан Б. до Олесь Показати IP 14 Листопада 2021 17:08
І чистимо зброю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus