USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

ДТП у Харкові: Зайцева виплачує родичці загиблої 24 гривні компенсації

5 Квітня 2021 14:51
Олена Зайцева, яка відбуває 10-річний термін позбавлення волі за скоєння смертельної ДТП в Харкові в жовтні 2017 року, виплачує одній з родичок загиблої 24 гривні компенсації. Від іншого винуватця аварії, Геннадія Дронова, не надходить взагалі ніяких виплат.

Як передає УНІАН, про це Сегодня розповіла Тіна Шевцова, сестра загиблої Ніни Кобесової.

За її словами, гроші приходили двічі.

«З боку Дронова зовсім ніяких виплат. Ну, від Зайцевої з Покровського приходить... Одного разу, мабуть, 24 гривні прийшло. Другий раз – приблизно так само», – зазначила Шевцова.

Аналогічні суми виплат, за даними видання, і у інших постраждалих, з якими зв’язалися журналісти.

У Міністерстві юстиції журналістам відмовилися пояснити причину такої низької компенсації, пославшись на заборону з боку засуджених.

Також там зазначили, що Зайцева відбуває покарання у Покровському виправному центрі у Дніпропетровській області, а Дронов – у колонії на Полтавщині.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечникова сталось зіткнення «Лексусу» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Внаслідок ДТП на місці загинули п’ятеро людей, ще одна людина померла від травм у лікарні. 26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожному з позбавленням права керувати автомобільними засобами на три роки. У квітні 2020 року Верховний суд України залишив без змін вирок суду першої інстанції. Олена Зайцева почала виплату компенсацій постраждалим. Двом потерпілим вона виплатила компенсації в сумі 31 грн 67 коп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
111 Показати IP 5 Квітня 2021 15:19
Она не работает в колонии, то откуда деньги возьмутся???
Дед Показати IP 5 Квітня 2021 15:31
В чем вина Дронова? оказался на пути уколотой мажорки?
Одне питання Показати IP 5 Квітня 2021 15:32
За що 10 років впаяли Дронову? За те що одна безмозга куріца гасає навсю? Якщо вже судьба була тій аварії, то вона б могла статись і без участі Дронова!
Просто до Одне питання Показати IP 7 Квітня 2021 10:03
Бо суд в нас такий
Дед Показати IP 5 Квітня 2021 15:34
Долговая тюрьма или долговая яма — тюрьма, в исторические времена использовавшаяся государством (Россия, страны Европы, США) для заключения должников по требованию кредитора. До уничтожения долгового рабства должник подвергался заключению до тех пор, пока он не отработает своего долга, но кредитор также мог держать его в оковах или заключении и не давая ему работы, пока долг не будет оплачен. При этом кредитор мог держать в заключении и семью должника. Кредитор обязывался лишь кормить задержанного и не увечить.
555 Показати IP 5 Квітня 2021 16:42
Для читача "Дед". Але ти розумний в лапках, аж страшно. Заліз в інтернет у енциклопедію, зберіг текст та перекинув сюди під статтю для читачів. Немов дивіться який я "гумний". А що написав, наш енциклопедист, ти хоча сам зрозумів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus