USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Дуда «спровокував»: у Росії заговорили про пряме військове зіткнення з Польщею

22 Квітня 2024 22:29
У Росії прокоментували умовне «так» президента Польщі Анджея Дуди на розміщення ядерної зброї США на польській території.

Як відомо, він нагадав про відповідну готовність Польщі в одному зі своїх останніх інтерв’ю, уточнивши, що його про це вже раніше запитували союзники. У Росії назвали слова Дуди провокаційними. Коментар дала представниця МЗС Марія Захарова. Її заява опублікована на сторінці ворожого міністерства, передає УНІАН.

«Свої амбіції в плані того, як би міцніше «пригорнутися» до розміщеної в Європі ядерної зброї США, польська влада не приховує давно й активно їх вплітає у свою глибоко ворожу щодо Росії політику», – зазначила Захарова.

Вона дорікнула Польщі тим, що їй мало бути членом НАТО – перебувати в Альянсі, який давно позиціонує себе ядерним. Також Захарова звинуватила Варшаву в інтенсивній участі у спільних ядерних місіях НАТО. Резюмувала свою реакцію на слова Дуди представниця МЗС РФ погрозою: не даремно в Росії ставляться до Польщі з особливою увагою – і Москва, і Мінськ враховуватимуть «польський фактор», вживатимуть заходів безпеки, заявила Захарова.

Читати ще: Після попереджень Заходу Путін перестав погрожувати ядерною зброєю

Дипломат вирішила, що Варшаві хочеться привернути увагу Генштабу Росії. Вона пригрозила Дуді: якщо Польща розмістить у себе американську «ядерку», буде пряме військове зіткнення – її територія буде легітимною ціллю для РФ.

«Варшава, схоже, маніакально домагається того, щоб привернути ще більшу увагу військових планувальників у російському Генштабі. Не важко припустити, що в разі появи американської ядерної зброї на території Польщі відповідні об’єкти негайно поповнять список легітимних цілей для ураження в ситуації прямого військового зіткнення з НАТО», – йдеться в її заяві.

Зазначимо, скандальну для сприйняття Кремля заяву президент Польщі зробив в інтерв’ю Fakt.pl. Анджей Дуда підтвердив, що Польща неодноразово обговорювала цю тему з США. «Я не приховую, що коли мене про це запитували, я заявляв про нашу готовність», – сказав він.

Дуда нагадав про загрози, які створює для Польщі та країн Балтії Росія: вона мілітаризує район Кенігсберга, нещодавно Путін дав ядерну зброю Білорусі, уточнив політик. Він сказав: якщо в НАТО вирішать розмістити ядерну зброю в Польщі з міркувань безпеки – Варшава не буде проти. «Ми готові до цього», – акцентував Дуда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ася Показати IP 23 Квітня 2024 07:32
Пшекі сцик*ни.Вони можуть тільки виявити стурбованість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus