USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Економія» волинських роботодавців: зарплата 710 гривень

8 Квітня 2014 18:07
Із майже дев’яноста підприємств та підприємців, які здійснюють виробництво хліба та хлібобулочних виробів на Волині, більше двадцяти за підсумками господарювання торік потрапили до категорії ризикових. Підставою для більш пильної уваги до їх діяльності став рівень оплати праці на цих підприємствах, - повідомили у прес-службі волинських міндоходівців.

Як зазначила заступник начальника ГУ Міндоходів в області Інна Степанюк, середньомісячна зарплата 710 гривень, яку задекларували за 4 квартал 2013 року 6 юридичних осіб групи ризику хлібопекарської галузі, не обґрунтована як з точки зору обсягів виробництва продукції, так і реальної зайнятості у цій сфері найманих працівників.

«Такий надзвичайно низький рівень зарплати, що декларується легально, позбавляє соціальних гарантій працівників хлібзаводів та дозволяє роботодавцям уникати відрахування визначених законом податків до бюджету. Така «економія» - поза правовим полем, тому ми намагаємося переконати роботодавців більш відповідально ставитися до соціальних гарантій своїм працівникам та, відповідно, у повному обсязі здійснювати належні відрахування до бюджету» - зазначила Інна Степанюк.

Зі слів Інни Степанюк, за результатами зустрічі дев’ять представників хлібопекарського бізнесу зобов’язалися переглянути в сторону збільшення рівень оплати праці, а вісім – оформити трудові відносини з 11 найманими працівниками.

Довідка: на Волині у 2013 році в ОДПІ перебувало на обліку 90 фізичних осіб-підприємців та 44 юридичні особи, основним видом діяльності яких є виробництво хліба та хлібобулочних виробів. Реально діяльність здійснювали 89 суб’єктів господарювання. Протягом 2013 року вони сплатили до бюджету майже 21 мільйон гривень податків.

Відповідно до поданої звітності, у 2013 році у хлібопекарській сфері на Волині працювало 1920 найманих осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Перехожий Показати IP 9 Квітня 2014 15:05
Якщо хочемо нормально жити, як в Європі треба всім платити податки...
7777 Показати IP 6 Квітня 2015 15:40
Платити будуть всі тоді коли перестануть красти їхні гроші!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus