USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Гість з Америки, посиденьки біля вогню та емоційне розвантаження: у Луцьку – табір для дітей військових. Фото

17 Серпня 2023 20:46
У Луцьку завершився перший табір психоемоційного відновлення підлітків «Emoji» у межах програми «Підлітки в умовах війни». Понад 20 дітей, у родинах яких є військовослужбовці, упродовж трьох днів вчилися керувати емоціями та цікаво провели дозвілля.

До організації таборування долучилися Луцький міський молодіжний центр, ГО «Територія можливостей «DEILO» та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Для підлітків улаштували насичену пізнавально-розважальну програму. Організатори ставили за мету навчити дітей контролювати психоемоційний стан та додати їм позитивних емоцій. Задля цього під час таборування працювали психологи, які проводили практичні вправи.
Читати ще: У музеї-скансені поблизу Луцька – козацьке таборування для дітей. Фото

«Табір має на меті психоемоційне розвантаження, то ми піднімали тему емоцій. Показуємо дітям, куди можна їх спрямувати – робили руханки, проходили вправи, говорили, що емоції можна порвати, малюючи їх на папері. Знання про емоції – це перший крок до того, щоб ними керувати. Це, можна сказати, ази емоційного інтелекту, які допомагатимуть підліткам в умовах війни», – розповіла психологиня Людмила Мельник.
Ще одним елементом таборування стала військова підготовка. Під керівництвом інструкторів підлітки вивчали медицину та правила володіння зброєю. Особливий гість з Америки, інструктор Арон, з яким діти встигли добряче потоваришувати, вигадав методику, де ворогом була кропива. Зрубавши її, людина відпускала від себе негативні емоції.
Читати ще: У Луцьку на творчому вечорі відзначили активну молодь. Фоторепортаж

«Ми навчали базової військової допомоги: як надати її собі, товаришу в тих чи тих ситуаціях. Також вчили володіти зброєю – розбирання автомата, стійки для стрільби, тактичні елементи тощо. Крім того, показували, як орієнтуватися на місцевості, та розповідали про будову дрона», – зазначив інструктор, представник міського молодіжного центру Вадим Тєсунов.
Серед розваг був пізнавальний квест у Центральному парку. Виконуючи різні завдання на логіку, діти мали знайти «антидот». Крім того, для них влаштували уроки гончарства. Не обійшлося і без смачних частувань та посиденьок біля вогнища. Під час вечірньої частини табору, як розповіли діти, можна було насолодитися їжею та спілкуванням.
Читати ще: Активне дозвілля, спілкування та частування: у Луцьку провели сімейний турнір із шашок. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що підтримка дітей є одним із пріоритетів Фонду. З її слів, саме в підлітковому віці важко керувати емоціями, тим паче, в час війни.

«Зараз кожен відчуває на собі, як важко сприймати війну. Підліткам, які щодня борються з емоційними перепадами, також надзвичайно важко. Табір організували для того, аби вони пропрацювали свої емоції, навчилися розуміти, що із ними робити», – зауважила Катерина Шкльода.
Вона додала: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з Луцьким міським молодіжним центром продовжать організовувати такі табори, якщо дозволятимуть умови, адже це дозвілля отримало позитивні відгуки дітей.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus