USD 40.85 41.15
  • USD 40.85 41.15
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.55

Головний прокурор Волині підтримав звернення проти Луценка

11 Квітня 2016 17:42
У ГПУ оприлюднили звернення до Президента України та спікера Володимира Гройсмана з проханням призначити на посаду генпрокурора людину, яка має досвід роботи в органах прокуратури.

Лист підписали чотири заступник генпрокурора Юрій Столярчук, Юрій Севрук, Роман Говда і Олег Заліско, - інформує Українська правда.

Звернення підписали 29 керівників регіональних прокуратур та військових прокуратур регіонів, серед яких і головний прокурор Волині Дмитро Чепіжак.

«На противагу позитивним перетворенням у прокуратурі останнім часом у ЗМІ та окремими представниками громадських організацій, а також деякими політиками висловлюють заяви про необхідність призначення новим Генпрокурором особи не з системи органів прокуратури. При цьому відсутнє достатнє обґрунтування та передумови для таких публічних міркувань і прийняття відповідного рішення», - сказано в листі.
«Такі заклики викликають глибоке занепокоєння, а тому ми просимо при виборі кандидатури на посаду генпрокупора не враховувати необ'єктивні закиди та популістичні висловлювання окремих громадян та політиків задля реалізації власних політичних амбіцій, а розглядати кандидата виключно за професійними та морально-діловими якостями, з дотриманням вимог закону про прокуратуру», - йдеться у зверненні.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ГЕНПРОКУРАТУРІ РОЗПОВІЛИ, ХТО ЗАМІНИТЬ ЗВІЛЬНЕНОГО ШОКІНА

Підписів військового прокурора Матіоса, та голови Антикорупційної прокуратури Холодницького під документом немає.

Серед прізвищ кандидатів, які лунають в контексті можливого призначення генпрокурором є лише одна людина, яка не має досвіду роботи у ГПУ – це Юрій Луценко.

Серед кандидатів на посаду ГПУ також лунали прізвища Севрука, Столярчука, єврооптимісти у свою чергу вимагали призначення Сергія Горбатюка.

ЧИТАТИ ЩЕ: КИШЕНЬКОВЕ УПРАВЛІННЯ: ПОРОШЕНКО ХОЧЕ ЗАМІСТЬ ШОКІНА «СВОЮ ЛЮДИНУ»

Нагадаємо, 29 березня Віктора Шокіна звільнили з посади Генерального прокурора України. Нардепи 289-ма голосами проголосували за його звільнення.

Таким чином депутати задовольнили його заяву, яку він подав 19 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 11 Квітня 2016 18:13
грош ціна цим маріонеткам і їх підписам. Сказало начальство підписати проти Сакварелідзе 0 підписали, сказали проти Луценка _- підписали. Вони підписують все, що велить начальства. Того й обіймають свої посади, якими дорожать більше ніж честю, совістю і Україною. Скаже начальник підписати за Путіна ) підпиуть Безпринципні ід**ти.
ХХХ до Анонім Показати IP 11 Квітня 2016 19:26
Видно все таки шанси в Луценка є, якщо така реакція безпринципних ід**тів.
femida Показати IP 11 Квітня 2016 21:29
Який з Луценка прокурор - смієтесь чи знущаєтесь?! Це взагалі буде... якщо призначать!!!
феміді з окружної до femida Показати IP 11 Квітня 2016 22:35
бувша і теперішня про+ература - це точно повний ... генеральний прокурор - це політична посада для людини, яка не боїться приймати непопулярні рішення щодо різного роду казнокрадів та інших пройдисвітів високого рангу. хто крім Луценка погодиться на цю посаду ? хіба що Ляшко.
Освідомлювач Показати IP 11 Квітня 2016 23:50
Рекомендую нашого "праведного" бувшого прокурора -бідняка Гіллля!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus