USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Кишенькове управління: Порошенко хоче замість Шокіна «свою людину»

3 Квітня 2016 17:17
Нapoдний дeпутaт Вepхoвної Paди від фpaкціі "Блoк Пeтpa Пopoшeнка" Сepгій Лeщeнкo переконаний, що в Головній прокуратурі України існують кишенькові відомства Порошенка. Окрім того, на думку Лещенка, гарант хоче посадити в крісло генерального прокурара "свою людину", - інформує Wikilex.com.ua.

Мета таких "кишенькових відомств" - вирішення "делікатних політичних справ" в інтересах глави держави. гapaнтa конституція.

"Порошенко хоче замість Шокіна на посаду генерального прокурора призначити Юрія Столярчука, який особливо лояльний до президента. Столярчук розслідував справу Гонгадзе і звільнився з прокуратури у 2004 році, проте, в 2015 його призначили на посаду заступника генпрокурора", - йдеться у публікації.

Про кишенькове управління у БПП та про те, що все у фракції працює з подачі і за відома гаранта, впевнений і колишній нардеп Єгор Фірсов. Зокрема, той переконує, що фракція БПП не могла прийняти рішення про позбавлення його мандату без узгодження з президентом Петром Порошенко. Про це Фірсов заявив в інтерв'ю виданню "Новий час", - інформує Цензор.НЕТ.

"Думаю, це боротьба з інакомисленням, спроба відродити в парламенті політичне рабство, щоб депутати, як кріпаки, виконували чиїсь доручення... Я покинув фракцію БПП на знак протесту (що фракція відмовилася позбавити мандата Ігоря Кононенка, - ред.,). Я виступаю проти того, що зараз там відбувається в фракції. Я не збираюся своєю присутністю покривати чиюсь злочинну діяльність, зокрема, Кононенка. Я вважаю, що це - політичне замовлення Ігоря Кононенка, Сергія Березенка та Олександра Грановського - людей з найближчого оточення президента, з якими я на фракції безкомпромісно боровся, - зазначив Фірсов, відповідаючи на питання щодо того, як він оцінює те, що його позбавили мандату.

"Президент, як глава держави, повинен добре розуміти, що у нього відбуваєтьсяу фракції, і протистояти цьому. Президент повинен був сам запропонувати Кононенко піти. Від президента залежало, чи піде генпрокурор Віктор Шокін. Епопея з Шокіним триває вже більше півроку, приймаються абсурдні рішення. Риба гниє з голови. Президент не може не знати, що депутата позбавляють мандата. Але він не відреагував на це", - продовжує Фірсов.

При цьому він обурений тим, як в "Блоці Петра Порошенка" намагаються впровадити однодумність.

"Зараз з парламенту хочуть зробити рабів. Керівник корпорації вирішив так, значить, повинні так і проголосувати. Ось Кононенко - тіньовий керівник цієї корпорації. Я не можу назвати це фракцією, тим більше, партією, тому що за партією стоять цінності, програма. А, на жаль, цього в БПП немає. Їхнє завдання, аби рішення приймалися не в форматі якихось дискусій, а в форматі тіньових рішень з Адміністрації президента і зі спуском в парламент. Коли я ще був там (в БПП, - ред.), нам приходили смски, за який проект голосувати чи ні. Голосувати - плюс, не голосувати - мінус. Це - абсурд", - відзначає він.

"Секретаріат (надсилає смски, - ред.), на підставі рішення фракції. Але дуже часто буває, що у фракції вирішили одне, а в смсках інше. До цього ставляться поверхнево, вважають, що це - іграшки. Я надіслав смску - проголосуй за це, плюс, не проголосуй, мінус. Потрібно розуміти, що це - закон. І люди потім за цим законом живуть", - обурюється позбавлений мандату депутат.

При цьому Фірсов стверджує, що в "БПП" практично всі депутати голосують, керуючись такими есемесками.

"Так голосує більшість за рахунок стадного інстинкту", - уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕСЯТЬ ПОМИЛОК ПРЕЗИДЕНТА ПОРОШЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петя Показати IP 3 Квітня 2016 17:59
Корупція процвітає!!Одних знімають інших призначають а люди бідніють !!! Яка різниця хто при владі якщо люди живуть погано бідно . Влада краде гроші і вивозить а люди пашутьі пашуть як раби!!!!!!!!!!!
Сераховичі Показати IP 3 Квітня 2016 18:22
Ще "ріднішого" ніж Шокін ? Невже ця ганьба безкінечна?
Сміх і гріх Показати IP 3 Квітня 2016 22:24
Про що ви розсуждаете!? Хто обіцяв закінчити ато за три дні,як його виберуть!? Хто обіцяв продати свої заводи в Росії!? Виконав!? Хто був засновником партії регіонів і міністром в уряді Яника?! так,що за що боролись на то і напоролись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus