USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Розподіл між своїми. У Порошенка знайшли заміну Шокіну

19 Лютого 2016 11:58
В Адміністрації президента приготували заміну генеральному прокурору Віктору Шокіну, який йде у відставку.

Згідно з даними джерел "Обозревателя", ним стане глава парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко.

Як повідомляють джерела, спочатку Банкова пропонувала цю посаду "Народному фронту" в обмін на відставку Арсенія Яценюка з посади прем'єра. Саме тому президент закликав генпрокурора піти якраз в день звіту уряду.

Однак в НФ не прислухалися до такої пропозиції, і тепер головним претендентом на цю посаду є Юрій Луценко. Луценко нездатний вже приховувати, що "був би хорошим генеральним", а його посаду керівника фракції Петро Порошенко давно хотів би віддати Сергію Березенко.

Нагадаємо, «Самопоміч» та «Батьківщина» підозрюють Петра Порошенка в «подвійній грі».

Однак варто зазначити, що Юрій Луценко не відповідає кваліфікаційним вимогам для цієї посади. Він навіть не може бути простим прокурором, тому що не має юридичної освіти. А прокурором ГПУ (навіть не генеральним) може стати лише громадянин України, який має стаж роботи на посаді прокурора не менше 5 років.

Як повідомляв "Обозреватель", після того, як президент Петро Порошенко закликав Віктора Шокіна подати у відставку, в ГПУ заявили, що глава відомства з 15 лютого перебуває в короткостроковій відпустці. Зараз його обов'язки виконує перший заступник Юрій Севрук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
манька Показати IP 19 Лютого 2016 12:36
Юга - тгимайсь. Пагасюк уже ніхто, бо він вдагив ногою гегоя АТО.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 13:00
А як Луценко в свій час без юридичної освіти міг бути міністром МВС? Хоча,що тут казати.Шоу продовжується у всіх силових структурах. Як не може бути Луценко генпрокурором,так не може бути Деканоїдзе і Аваков в МВС. Без громадянства і без знання державної мови ні в якій країні Європи людина не може працювати в силових структурах.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 13:06
Луценко-відбував термін в колонії.Це вже забороняє займати дану посаду.Аваковим теж займалося слідство. І вони працюють на таких постах.А простих міліціонерів звільняють тільки за те,що вони на переатестації казали,що є чесні.Мова не про всіх працівників міліції.Чесним ніхто не може бути.Так їм сказали.Це така постанова теперішньої атестаційної комісії.
Веселка Показати IP 19 Лютого 2016 13:57
Дур Дом.
ага?? Показати IP 19 Лютого 2016 15:05
а ви звернули увагу як він цькував Яценюка?? хоч сам тільки іноді в ВР натискує на кнопку- оце і вся робота
юрасик карасик Показати IP 19 Лютого 2016 15:59
Коли луценко був міністром МВС, приїхав у Луцьк зайшовши в зал де сиділи керівники області, його вітання було не Добрий День, а зразу трохетажний сільський мат. Прокурорам такого треба щоб повурушив те кубло рішал. А те що не юрист, так і президент просто торгаш. А Юра зону хавав, пацан конкретний, пошле і скаже що так було. Держись заграниця Юра віскарика бахне і Вам покаже де раки зимують.
клас Показати IP 19 Лютого 2016 16:54
алкоголік і буде прокурор
так до клас Показати IP 19 Лютого 2016 19:19
злодіі чи ханеки іншого не дано

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus