USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Хто із вас взяв би дерев’яного щита і пішов за правду? Панахида в Луцьку

20 Лютого 2015 13:48
Більше сотні лучан прийшли вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні.

Сьогодні, 20 лютого, відбулася панахида на Меморіалі «Вічна Слава». Лучани з квітами і лампадками прийшли до могили загиблого Василя Мойсея, аби в річницю масових розстрілів вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні, які поклали своє життя на алтар жертовності за рідну землю.
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у своїй промові зазначив, що наслідки трагедії, яка відбулася рік тому, доводиться відчувати й бачити сьогодні. І хоч цього дня варто промовчати, та хвилювання серця і його біль не дає можливості. Адже людям хочеться розповідати, що відбулося, згадати тих, хто любив Україну понад усе.
Він додав, що хлопці загинули за правду, за те, щоб вона звучала без остраху і була почута нашим серцем. Адже влада – від Бога, але вона буває по благословенню і по попущенню - коли злом і через зло принижується людська гідність.
«Що ми хотіли рік тому? Напевне, через велику кількість горя, яке прийшло в Україну і на Волинь, ми починаємо забувати із чого все почалося. Ми бажали вибрати вектор цінностей, який сприймає Європа. В нас не було бажання поїхати в цю Європу, а ті цінності, які сповідує вона на благо людини, прийняти в себе», - розповів він.

Владика пригадав історію: саме донька Ярослава Мудрого, яка вийшла заміж за французького короля, була набагато освіченішою за нього. Той навіть поставити підпис не вмів. А королева привнесла в Європу цінності освіченості, тому Україна, подавши свого часу руку древній Європі, тепер хотіла допомоги від неї.

«Це був наш вибір. Влада, яка була призначена служити своєму народові, вибрала інший вектор цінностей. Людей, народ вона обізвала різними термінами, такими як «електорат», щоб люди віддали свої голоси», - розмірковував він.
З його слів, найбільш гостро несправедливість сприймає молодь, адже саме їй властивий максималізм. Вони не заангажована, не лицемірна.

« І ці діти - чисті - перші вийшли і сказали: «Ні! Повинна бути правда! Повинно бути ось так».

Вийшли мирно подати свій голос і сказати владі, яку вони найняли на роботу, що ми хочемо жити ось так. Голос їх не був почутий. Був задіяний кийок для навернення. Але правда не може бути переможена. І тому за одного побитого вийшли сотні, сотні тисяч. І сказали: «Ні». Святий дух дав їм сміливість стояти на Майдані, надихав нас створювати свої майдани, бути жертовними, не бути байдужими, а окремих з дерев’яними щитами йти під кулі. Це уявити сьогодні кожного із нас. Стріляли б ось там, з-за рогу. Хто із вас взяв би дерев’яного щита і пішов би туди за правду? Всередині, в собі підніміть руку, хто б це зробив із тут стоячих. Це я не принижуючи нас, але возвеличуючи їх, кажу: нам ще треба рости до них. І ми прийшли сюди, до могили одного з Героїв Небесної Сотні, щоб рости і надихатися», - пояснив Михаїл.

По тому всіх присутніх запросили покласти квіти до могили Василя Мойсея., який загинув на Майдані під час масових розстрілів мирних людей в Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Костянтин Показати IP 20 Лютого 2015 14:56
До автора! А сьогодні яке число?. Часом не 20 лютого.
ВН Показати IP 20 Лютого 2015 15:17
вельми вдячні за зауваження
Петро Показати IP 20 Лютого 2015 16:11
Відлік новітньої історії Європейської Незалежної України почався, Україна відбувається, Боже пошли багатотисячну історію процвітання УКРАЇНІІІІІІІІІІІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 17:12
Майдан стоял против олигархов. Результат ожидаем. Олигархи у власти. Отнюдь не бедные Турчинов и Аваков возглавили силовой блок и с упоением играют в войнушку. Отнюдь не бедный мальчик-сюрприз с имиджем кролика-премьера Арсений Яценюк вдохновенно громит экономику. Страну номинально возглавляет владелец заводов, конфет и пирожных олигарх Петя Порошенко. Все губернаторы на Украине либо олигархи, как днепропетровский Коломойский, либо их ставленники, как харьковский Райнин. Битва с олигархами «майдаунам» славно удалась и вдребезги «выиграна».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus